
10 kilogramų | kiaulienos lašiniai |
1 kilogramas | druska |
1 valgomasis šaukštas | cukrus |
3 valgomieji šaukštai | lauro lapų (maltas) |
2 valgomieji šaukštai | juodieji pipirai (malti) |
4 vienetai | česnakas (galvutėmis) |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Veršienos šašlykas
-
Kibinai "Su meile"
-
Citrininė karka su keptomis daržovėmis
-
Škotiški kiaušiniai
-
Avienos čiopsai su polenta ir mėtomis
-
Kiaulienos šašlykai
-
Jautiena su garstyčių padažu
-
Sprandinės kepsnys
-
Naminiai hamburgeriai
-
Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
-
Lazaninis makaronų apkepas
-
Guliašas
-
Kiaulienos šašlykas
-
Jautienos kepsnys
-
Steikai
-
Kiaulienos vyniotinis su morkomis
-
Pikantiškas kiaulienos šašlykas
-
Steikai
-
Kotletukai su bulvėm
-
Jautienos nugarinė su daržovėmis
Sūdyti kaimiški lašiniai

- Paruošimo laikas:
-
Kiaulienos lašiniai,
10 kilogramų -
Druska,
1 kilogramas -
Cukrus,
1 valgomasis šaukštas -
Lauro lapai, maltas,
3 valgomieji šaukštai -
Juodieji pipirai, malti,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, galvutėmis,
4 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kaip žinote lašinius reikia sūdyti kitą dieną po pjovimo. Pirmiausia, kad lašiniai paraustų, juos reikia ištrinti cukrumi, po to mišiniu iš : druskos, prieskonių, lauro lapų, juodųjų pipirų ir smulkintų česnakų. Įdėti į didelį indą, pridengti drobe ir laikyti vėsiai 10 dienų. Jei yra keli gabalai, juos reikia vis apkeisti vietomis, vis palaistyti atsiradusiu skysčiu. Po 10 dienų ištraukti iš indo, kuriame sūrėjosi ir aprišus marle pakabinti sausai, kad džiūtų. Dažniausiai laikomi lašiniai kaimo troboje prie krosnies. Po mėnesio lašinius galima šaltai rūkyti arba valgyti žalius.
Komentarai (7)
-
kiek
2021-04-01 20:01
sūdyti nedidelius gabalėlius šoninės, po 200-300 g? Prisiskaičiau, kad reikia 10 d minimum, bet aš kažkada laikiau tik 3 dienas ir suvalgiau ir visai normaliai buvo.
-
Nusimanantis
2017-01-24 16:06
Skirkit lasinius nuo papilves, paskyj rasykit recepta
-
kaimietis
2016-06-21 01:34
kvaila ir baznycioje musa. nedarykit gedos lietuvai.
-
Fėja
2016-03-19 10:19
Tai pats geriausias receptas iš visų žinomų. Super, visada taip darau:)
-
nesvarbu
2014-02-22 23:02
Mano manymu kad čia šalto rūkymo šoninė,gal jus nematėt paskerstos kiaulės ir naminių lašinių.
-
(anonimas)
2012-02-10 22:18
numirsi belaukent