
800 gramų | veršiena (su kaulais) |
šiek tiek | džiūvėsėliai |
šiek tiek | druska |
Mėsa, išėmus kaulus, taip supjaustoma, kad būtų vietos įdarui sudėti.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami riebaluose. Batonas išmirkomas piene, sumalamas, sudedami svogūnai, sukapoti prieskoniai, kiaušinio trynys ir vėliausiai — išplaktas baltymas. Masė gardinama prieskoniais ir druska.
Mėsa apibarstoma džiūvėsėliais, ant jos sudedamas įdaras, susukama, aprišama siūlais, pašlakstoma riebalais ir kepama, kartkartėmis palaistoma vandeniu, vėliau — atsiradusiu skysčiu. Veršiena tiekiama nuvyniojus siūlus, supjaustyta ir užpilta padažu, kuriame kepė. Su kepsniu tiekiama virtų bulvių ar morkų su žirneliais, salotų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Čanachai su čiobreliais
-
Marinuoti kiaulienos šonkauliai
-
Kepsneliai su kiauliena
-
Sūrio kamuoliukai
-
Jautienos steikas RIB EYE citrinų aromate
-
Netikras Zuikis kitaip
-
Farširuotas žiedinis kopūstas
-
Bačkonių suktinukas
-
Kibinai
-
Vyniotinis Kubilas
-
Ugniniai šonkauliukai
-
Kiaulienos šašlykai, marinuoti su kefyru
-
Graikiško stiliaus ėrienos kumpeliai
-
Faršu ir paprikomis įdaryti pievagrybiai
-
Dzūkiški kukulaičiai
-
Totoriški avienos maltiniai
-
Ant iešmo kepta aviena
-
Įdaryta kiaulienos šoninė
-
Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
-
Kotletai su morkų, pievagrybių ir sūrio įdaru
Įdaryta veršiena

- Paruošimo laikas:
-
Veršiena, su kaulais,
800 gramų - Džiūvėsėliai
- Druska
Įdarui reikės: 100 g padžiūvusiu batono, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, 2 svogūnai, jiems pakepti 1,5 šaukšto tirpintų riebalų, šaukštas džiūvėsėlių, truputį petražolių, krapų, riebalų kepsniui apšlakstyti, druskos, pipirų, muskato riešuto.
Mėsa, išėmus kaulus, taip supjaustoma, kad būtų vietos įdarui sudėti.
Įdarui supjaustyti svogūnai pakepinami riebaluose. Batonas išmirkomas piene, sumalamas, sudedami svogūnai, sukapoti prieskoniai, kiaušinio trynys ir vėliausiai — išplaktas baltymas. Masė gardinama prieskoniais ir druska.
Mėsa apibarstoma džiūvėsėliais, ant jos sudedamas įdaras, susukama, aprišama siūlais, pašlakstoma riebalais ir kepama, kartkartėmis palaistoma vandeniu, vėliau — atsiradusiu skysčiu. Veršiena tiekiama nuvyniojus siūlus, supjaustyta ir užpilta padažu, kuriame kepė. Su kepsniu tiekiama virtų bulvių ar morkų su žirneliais, salotų.