
šiek tiek | juodieji pipirai |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis, smulkintas) |
350 gramų | jautiena (filė) |
50 gramų | svogūnai |
10 gramų | acto |
5 gramai | sviestas (lydytas) |
šiek tiek | prieskoniai (jautienos) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | kvapieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pikantiškai troškinti kotletai
-
Jautienos nugarinė su daržovėmis
-
Sluoksniuotos tešlos apkepas su mėsos įdaru
-
Šonkauliukai su svogūnų ir paprikų padažu
-
Kepti kotletai su moliūgais
-
Skani kiauliena "Funtikas"
-
Kepta jautiena
-
Ukrainietiškas mėsos apkepas
-
Kiaulienos suktinukai
-
Kepti inkstai
-
Krepšiukai su faršu ir puria bulvių koše
-
Kiauliena su aguročiais
-
Kiaulienos vyniotinis su granatais
-
Pikantikškas kiaulienos kepsnys vyno padaže
-
Itališka veršienos filė
-
Orkaitėje apkeptos kiaulių kojos
-
Kiauliena saldžiarūgščiame padaže
-
Kiaulienos su kruopom apkepas
-
Buritos (burritos)
-
Kiaulienos sprandinės kepsnys užkeptas špinatais ir sūriu
Jautienos šašlykas

- Paruošimo laikas:
- Juodieji pipirai
-
Lauro lapai, lapelis, smulkintas,
1 vienetas -
Jautiena, filė,
350 gramų -
Svogūnai,
50 gramų -
Actas,
10 gramų -
Sviestas, lydytas,
5 gramai - Prieskoniai, jautienos
- Druska
- Kvapieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Jautieną supjaustyti gabaliukais, sumaišyti su pjaustytu svogūnu, druska, juodaisiais pipirais, prieskoniais, actu, lauru, kvapiaisiais pipirais ir laikyti šaltoje vietoje dvi dienas. Po to mėsą sumauti ant iešmų, tarp mėsos gabalų užmaunant svogūno žiedus ir kepti ant žarijų kol mėsa iškeps, bet bus sultinga, kartas nuo karto mėsą pašlakstant sviestu.
Komentarai (11)
-
KAUKAZAS & Gruzija :D
2015-12-13 11:44
Druska uzberiama ant mesos pries pat kepima. Tada mesa neisdziusta marinauojant.
Smulkiai pjaustyti svogunai (ju reikia daug) mesa ismarinuoja per 1.5-2.5val.
Acto marinuojant mesa geriau nenaudoti, jis blogina mesos kokybe.
Geriau kepant mesa palaistyti raudonu vynu ar tamsesniu alumi.
Jautiena (pries kepant 10-15min) reikia apipilti alyvuogiu aliejumi ir ismaisyti.
-
Edmundas
2013-10-08 09:59
Mesos marinavimo laikas priklauso nuo marinato: Rugstis - iki 2valandu, nes po to mesa kieteja, Enzymai - iki 2valandu, nes po to is mesos gabaliuku pavirs kose, Pieno gaminiuose(jogurtas, kefyras...) kuo ilgiau iki 5paru (pats marinavau 4dienas su jogurtu, tai gavosi pasakiski saslai).
Laikas aisku kinta nuo rugsties ar enzymu stiprumo ir kiekio, bet ideja tokia ;) visiems skanaus!
-
Alba
2009-11-10 11:13
dar karta sakau jai naujat acta tai ja galima marinuoti ir 1 valanda o jai savas sultis tai 1 para maziausiai.
-
Ričardas
2009-05-15 15:49
Tomai,Jūs labai malonus,kad sutinkate dėl marinavimo laiko,bet žalią mėsą valgyti neprisiversčiau.Šiuo atveju padeda aštrieji pipirai.Beje ADŽIKOS padažas jautienai -jėga.
-
Tomas
2009-04-30 14:21
manoma. Bet man skani mesa kai ilgai marinuojasi, ja net zalia galima valgyt tuomet,. Bet pritariu, kas nori sultingesnes mesos, tegul marinuoja kuo trumpiau.
-
Ričardas
2009-04-29 14:25
manoma kad,mėsa neturėtų būti marinuojama ilgiau nei 3-4 val.Ypač su actu.
su pagarba!!!