300 gramų | kalakutiena (file) |
4 valgomieji šaukštai | majonezas (VILNIUS (Provansalis)) |
1 skiltelė | česnakas (smulkintas) |
50 gramų | džiūvėsėliai |
4 vienetai | persikai (konservuoti (puselės)) |
100 gramų | sūris (fermentinis, tarkuotas) |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos apkepas
- Troškinta vištiena kinietiškai
- Vištiena grietinėlės padaže
- Pikantiškas vištienos krūtinėlės kepsnys
- Višta ant alaus butelio
- Aštrios vištų kepenėlės
- Vištų sparneliai klevų sirupe
- Vištienos kepsniukai
- Keptos kurapkos
- Saldžiarūgštė vištiena
- Vištiena meduje
- Vištienos filė šašlykas
- Skanūs vištienos kepsneliai
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Vištos vyniotinis su džiovintomis slyvomis
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Lazanija su vištiena
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Keptas ančiukas
- Vištų kepenėlės su ananasais
Kepsnys su persikais ir majonezu
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Kalakutiena, file,
300 gramų -
Majonezas, VILNIUS (Provansalis),
4 valgomieji šaukštai -
Česnakas, smulkintas,
1 skiltelė -
Džiūvėsėliai,
50 gramų -
Persikai, konservuoti (puselės),
4 vienetai -
Sūris, fermentinis, tarkuotas,
100 gramų -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kalakutienos filė supjaustyti apie 1 cm storio gabalėliais, lengvai pamušti kad suminkštėtų, ištepti majonezu, sumaišytu su skiltele smulkinto česnako ir palikti 10-15 min kad aromatai įsigertų į mėsą.
Paruoštus mėsos gabalėlius apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti keptuvėje, nedideliame kiekyje aliejaus po 2 min iš abiejų pusių.
Apkeptą mėsą dėti į kepimo skardą, ant kiekvieno gabaliuko užtepti pusę riekelėmis pjaustyto konservuoto persiko, pabarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir kepti orkaitėje apie 8-10 min. 180 °C temperatūroje.
Garnyrui puikiai tinka virtos bulvės, marinuoti pomidorai ir patisonai.