| 2 vienetai | vištienos krūtinėlės | |
| 3 vienetai | kiaušinis (maži) | |
| 0.5 stiklinės | kvietiniai miltai | |
| 0.5 stiklinės | parmezano sūris (tarkuotas) | |
| 1 sauja | petražolės (susmulkintos) | |
| 0.333333 arbatinio šaukštelio | druska | |
| 0.333333 arbatinio šaukštelio | maltų juodųjų pipirų | |
| Kepimui: | ||
| 4 valgomieji šaukštai | alyvuogių aliejaus | |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas | |
| Padažui: | ||
| 1 stiklinė | sauso balto vyno | |
| 1 stiklinė | vištienos sultinio | |
| 0.5 vieneto | citrinos | |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas | |
| 2 skiltelės | česnakas | |
| 1 sauja | petražolės (smulkintos) | |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
-
Vištiena su pupelemis
-
Keptos vištų blauzdelės
-
Paukštienos apkepas
-
Vištiena pietums
-
Troškintos vištų šlaunelės su moliūgais
-
Vištiena jogurto marinate
-
Marinuoti vištos sparneliai
-
Vištienos filė su imbieru
-
Kepta vištiena
-
Šašlykas ant iešmo šventiškai
-
Neįprasti kotletukai
-
Kiniški sparneliai
-
Kepta višta
-
Kepta antienos file
-
Vištienos ir ryžių maltinukai
-
Vištienos krūtinėlė su paprikos ir česnakiniu marinatu
-
Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
-
Maltiniai su kaparėliais
-
Kepta laukinė antis (ar žąsis)
Vištienos kepsnys prancūziškai
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vištienos krūtinėlė,
2 vienetai -
Kiaušinis , maži,
3 vienetai -
Kvietiniai miltai,
0.5 stiklinės -
Parmezano sūris, tarkuotas,
0.5 stiklinės -
Petražolės, susmulkintos,
1 sauja -
Druska,
1/3 arbatinio šaukštelio -
Malti juodieji pipirai,
1/3 arbatinio šaukštelio - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Alyvuogių aliejus,
4 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Sausas baltasis vynas,
1 stiklinė -
Vištienos sultinys,
1 stiklinė -
Citrinos,
0.5 vieneto -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas,
2 skiltelės -
Petražolės, smulkintos,
1 sauja - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Vištienos file perpjauname perpus. Kiekvieną gabalėlį dedame ant maistinės plėvelės, uždengiame kita maistine plėvele ir išmušame maisto muštuku abi puses (muškite atsargiai, kad gabalėliai nesuplyštų).
Dubenyje išplakame kiaušinius su 1/3 a. š. druskos ir 1/3 a. š. pipirų.
Į kiaušinių plakinį įdedame 1 saują susmulkintų petražolių ir parmezaną, išmaišome.
Česnako skilteles nulupame, sutraiškome česnako spaustuku ir atidedame į šalį.
Į lėkštę supilame miltus.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname 2 v. š. aliejaus ir 2 v. š. sviesto.
Vištienos gabalėlius pirmiausia apvoliojame miltuose, tada kiaušinio-sūrio plakinyje ir dedame į keptuvę (aš kepu 2 kepsnius vienoje keptuvėje). Kepame iš abiejų pusių po 4-5 min, kol vištiena gražiai apskrunda. Jei vištienos file gabalėliai storesni, tuomet gali reikėti pakepti kiek ilgiau. Iškeptus kepsnius dedame į lėkštę. Taip iškepame likusią vištienos file. Jei reikia papildomai į keptuvę įpilame 2 v. š. aliejaus.
Toje pačioje keptuvėje, tik ant stiprios ugnies, įkaitiname likusius 2 v. š. sviesto, supilame vyną, vištienos sultinį, sudedame česnaką, petražoles, išspaudžiame citrinos sultis. Maišant kaitiname 2 min. Po to sumažiname kaitrą iki vidutinės, sudedame 2 apkeptus vištienos kepsnius, kaitiname kelias minutes, išimame iš keptuvės ir taip pat troškiname 2 likusius kepsnius. Kepsnius sudedame į lėkštes, o padažą pakaitiname dar 4 min ant vidutinės ugnies, kol padažo sumažėja perpus.
Padažą užpilame ant kepsnių ir patiekiame su mėgstamu garnyru. Skanaus!

Komentarai