
Grybų troškinys moliniame inde
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
500 gramų | grybai |
6 vienetai | svogūnai |
4 vienetai | morkos |
300 gramų | brokoliai (arba paprasti kopūstai) |
4 vienetai | pomidorai |
1 stiklinė | grietinė |
2 vienetai | kiaušiniai |
šiek tiek | sūris (fermentinis) |
šiek tiek | žalumynų (smulkinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | obelių aliejus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Nuplauname šviežius grybus ir supjaustome.
2.
Brokolius ir morkas verdame pasūdytame vandenyje 10 - 15 minučių.
3.
Grybus apkepiname įkaitintame sviesto skonio "Obelių" aliejuje.
4.
Į molinius indus pilame truputį aliejaus, lygiomis dalimis dedame apkeptus grybus, grietinę, daržoves, vėl dedame grybų. Kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių. Prieš baigiant kepti, viršų pabarstome tarkuotu sūriu, žalumynais (jei norite, kad troškinys būtų sultingesnis ant viršaus, prieš baigiant kepti, galima dėti pjaustytų pomidorų).
Įvairūs grybų troškiniai buvo populiarūs Lenkijos ir Lietuvos bajoriškoje virtuvėje.
Autorės receptas
Įvairūs grybų troškiniai buvo populiarūs Lenkijos ir Lietuvos bajoriškoje virtuvėje.
Autorės receptas
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kopūstų troškinys
-
Troškinti rauginti kopūstai
-
Troškinys su ankštiniais pipirais
-
Keptos bulvės su grybais
-
Plovas su baklažanais
-
Lynas, troškintas su kopūstais
-
Kelmučių kotletukai
-
Troškinta vėgėlė su grybais ir agurkais
-
Risoto "Al Baloro"
-
Troškintas daržovių garnyras
-
Troškinti brokoliai
-
Troškinti burokėliai
-
Grikių košė su daržovėmis
-
Itališkai pagaminti briuselio kopūstai
-
Rudeniška daržovių užkepėlė - La troškinys
-
Daržovių mišinys grietinės padaže
-
Karštieji kukurūzai su cinamonu ir žaliąja citrina
-
Karštieji kukurūzai su sviestu ir česnaku
-
Troškinta vištiena
-
Baravykai troškinti svieste su svogūnais ir salierais
Grybų troškinys moliniame inde
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Grybai,
500 gramų -
Svogūnai,
6 vienetai -
Morkos,
4 vienetai -
Brokoliai, arba paprasti kopūstai,
300 gramų -
Pomidorai,
4 vienetai -
Grietinė,
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Sūris, fermentinis
- Žalumynai, smulkinti
- Druska
- Obelių aliejus
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Nuplauname šviežius grybus ir supjaustome.
Brokolius ir morkas verdame pasūdytame vandenyje 10 - 15 minučių.
Grybus apkepiname įkaitintame sviesto skonio "Obelių" aliejuje.
Į molinius indus pilame truputį aliejaus, lygiomis dalimis dedame apkeptus grybus, grietinę, daržoves, vėl dedame grybų. Kepame karštoje orkaitėje apie 40 minučių. Prieš baigiant kepti, viršų pabarstome tarkuotu sūriu, žalumynais (jei norite, kad troškinys būtų sultingesnis ant viršaus, prieš baigiant kepti, galima dėti pjaustytų pomidorų).
Įvairūs grybų troškiniai buvo populiarūs Lenkijos ir Lietuvos bajoriškoje virtuvėje.
Autorės receptas
Reklama:
Komentarai (3)
-
jolita
2018-12-06 13:19
O ką su kiaušiniu daryti. Nedabaigtas receptas, t.y. truputį dedam to, truputį ano ir išsirink kas kur ir su kuo
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...