1 litras | vanduo |
400 gramų | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
200 gramų | konservuoti kukurūzai |
1 vienetas | poras |
30 mililitrų | sezamų aliejus |
30 mililitrų | teryiaki padažas |
1 valgomasis šaukštas | vištienos sultinio (kubelis) |
šiek tiek | kalendra (stiebas) |
šiek tiek | citrinžolė |
šiek tiek | imbieras |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Makaronai su faršu
- Ideali vakarienė (spageti su daržovėmis)
- Makaronai su krevetėmis
- Jūreiviški makaronai
- Sūrio ir makaronų apkepas
- Varškės ir ryžių apkepas
- Ryžių apkepas su grybais
- Spaghetti
- Spageti su pievagrybiais ir daržovėmis
- Makaronai Ta gliatelle su aitriosiomis paprikomis ir česnakais
- Varškės apkepas su ryžiais
- Įdaryti makaronai
- Makaronų apkepas su sūriu ir kumpiu
- Spageti su alyvuogėmis
- Plovas su baklažanais
- Rizotas su baravykais
- Makaronų saulytė
- Arvydo kepinti ryžiai su kardamonu
- Spageti su lašiša ir krevetėmis
- Studentiški "Mildės" makaronai
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vanduo,
1 litras -
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
400 gramų -
Konservuoti kukurūzai,
200 gramų -
Poras,
1 vienetas -
Sezamų aliejus,
30 mililitrų -
Teryiaki padažas,
30 mililitrų -
Vištienos sultinys, kubelis,
1 valgomasis šaukštas - Kalendra, stiebas
- Citrinžolė
- Imbieras
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą įpilkite 1 litrą vandens. Supjaustykite imbierą ir citrinžolę. Sultinio kubelį, imbierą, citrinžolę ir kalendros stiebus (lapus atidėkite) sudėkite į vandenį. Išvirtą sultinį nukoškite.
Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų ir sudėkite griežinėliais supjaustytus porus. Po to sudėkite išskalautus ryžius ir kepkite ~ 4 minutes.
Užpilkite sultinį ant ryžių. Ryžius sultinys turėtų apsemti ir uždengti 1 cm. Virkite uždengus ryžius, ant mažos ugnies, apie 15 minučių. O kai išvirs atidėkite į šalį dar penkioms minutėms.
Keptuvėje pakepinkite kukurūzus. Kukurūzus ir ryžius sudėkite į dubenį ir užpilkite "teriyaki" padažo. Gerai išmaišykite, kad ryžiai nesuliptų. Susmulkintus kalendrų lapus suberkite ant ryžių.