1 litras | vanduo |
400 gramų | ryžiai (ilgagrūdžiai) |
200 gramų | konservuoti kukurūzai |
1 vienetas | poras |
30 mililitrų | sezamų aliejus |
30 mililitrų | teryiaki padažas |
1 valgomasis šaukštas | vištienos sultinio (kubelis) |
šiek tiek | kalendra (stiebas) |
šiek tiek | citrinžolė |
šiek tiek | imbieras |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištienos troškinys
- Ryžių ir veršienos blyneliai
- Garfildo lazanija
- Makaronai su faršu
- Moliūgų ir ryžių apkepas
- Makaronų ir sūrio apkepas
- Pievagrybiai su ryžiais grietinės padaže
- Uzbekiškas plovas
- Naminiai "Pappardelle" makaronai su grybais kumpiu, raudonąją cikorija, špinatais ir grietinėle
- Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
- Įdaryti makaronai
- Makaronų apkepas su kalakutiena
- Grikių kruopų pyragėliai su grybais
- Lazanija su baziliku
- Ryžių kepsneliai
- Risotto
- Makaronai su daržovėmis
- Įdaryti caneloni
- Netikra lazanija
- Tagliatelle su grybų padažu
Ryžiai kiniškai su kukurūzais ir kalendromis
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Vanduo,
1 litras -
Ryžiai, ilgagrūdžiai,
400 gramų -
Konservuoti kukurūzai,
200 gramų -
Poras,
1 vienetas -
Sezamų aliejus,
30 mililitrų -
Teryiaki padažas,
30 mililitrų -
Vištienos sultinys, kubelis,
1 valgomasis šaukštas - Kalendra, stiebas
- Citrinžolė
- Imbieras
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į puodą įpilkite 1 litrą vandens. Supjaustykite imbierą ir citrinžolę. Sultinio kubelį, imbierą, citrinžolę ir kalendros stiebus (lapus atidėkite) sudėkite į vandenį. Išvirtą sultinį nukoškite.
Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų ir sudėkite griežinėliais supjaustytus porus. Po to sudėkite išskalautus ryžius ir kepkite ~ 4 minutes.
Užpilkite sultinį ant ryžių. Ryžius sultinys turėtų apsemti ir uždengti 1 cm. Virkite uždengus ryžius, ant mažos ugnies, apie 15 minučių. O kai išvirs atidėkite į šalį dar penkioms minutėms.
Keptuvėje pakepinkite kukurūzus. Kukurūzus ir ryžius sudėkite į dubenį ir užpilkite "teriyaki" padažo. Gerai išmaišykite, kad ryžiai nesuliptų. Susmulkintus kalendrų lapus suberkite ant ryžių.