6 vienetai | agurkų |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
1.5 valgomojo šaukšto | sviestas |
3 vienetai | pomidorai |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | krapai |
šiek tiek | sultinys |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Troškintos voveraitės
- Menkės ir kopūstų troškinys
- Lynas, keptas su džiūvėsėliais
- Troškinti porai
- Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
- Šutintas karosas
- Sojos kubelių daržovių troškinys
- Troškinta lydeka
- Ispaniškas avinžirnių ir špinatų troškinys
- Pupelių ir kopūstų troškinys
- Kelmučių kotletukai
- Troškinta lašiša
- Porai su ryžiais
- Trinta bulvienė
- Šutintas karšis
- Šutintas ungurys
- Marinuotų kalafiorų troškinukas
- Makaronai su daržovėmis ir krevetėmis
- Piene virta menkė
- Vegetariškas troškinukas
Troškinti agurkai
- Paruošimo laikas:
-
Agurkai,
6 vienetai -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Sviestas,
1.5 valgomojo šaukšto -
Pomidorai,
3 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai - Juodieji pipirai, malti
- Druska
- Krapai
- Sultinys
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Švieži agurkai nulupami, supjaustomi storais griežinėliais, apibarstomi druska, pipirais, pavoliojami miltuose ir iš abiejų pusių apkepami gerai įkaitintame svieste. Tada sudedami į puodą, įpilama truputį sultinio, įdedama sviesto, nuluptų skiltelėmis supjaustytų pomidorų, užpilama grietine ir troškinama ant mažos ugnies, kol suminkštės. Patiekalas apibarstomas supjaustytais krapais. Prie troškintų agurkų tinka virtos ar keptos bulvės, miežinių, kvietinių ar ryžių kruopų košės arba batono skrebučiai.