1 vienetas | česnakas (skiltelė) |
0.5 litro | raudonas vynas |
3 vienetai | čiobreliai (šakelės) |
1 vienetas | lauro lapų (lapelis) |
2 vienetai | vištiena (jaunos) |
2 valgomieji šaukštai | sviestas |
80 gramų | kiaulienos lašiniai |
8 vienetai | svogūnai |
125 gramai | pievagrybiai |
50 gramų | konjakas |
1 valgomasis šaukštas | kvietiniai miltai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
- Kijevo kotletai kitaip
- Aštrios vištų kepenėlės
- Farširuota višta
- Įdarytos paprikos su vištiena
- Grikių maltinukai su vištiena
- Vištiena su sojų daigais
- Farširuota višta šventiniam stalui
- Keptas ančiukas
- Pyragas su lašišos įdaru
- Traškūs vištos sparneliai
- Keptos vištų blauzdelės
- Keptos anties šlaunelės
- Sviestinė višta indiškų riešutų padaže
- Sojų marinatas vištienai
- Saldžiarūgštė vištiena
- Vištiena su pupelemis
- Vištienos ir baklažanų apkepas
- Vištienos filė šašlykai
- Vištos sparneliai sojos ir medaus marinate
Višta vyne
- Paruošimo laikas:
-
Česnakas, skiltelė,
1 vienetas -
Raudonas vynas,
0.5 litro -
Čiobreliai, šakelės,
3 vienetai -
Lauro lapai, lapelis,
1 vienetas -
Vištiena, jaunos,
2 vienetai -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Kiaulienos lašiniai,
80 gramų -
Svogūnai,
8 vienetai -
Pievagrybiai,
125 gramai -
Konjakas,
50 gramų -
Kvietiniai miltai,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paruošti paukščiai perpjaunami į 4 dalis ir apkepinami svieste. Po to jie iš keptuvės išimami, o į jų vietą suberiami kubeliais supjaustyti lašiniukai, įdedama 2 nedidelės galvutės svogūnų, supilami smulkiai supjaustyti pievagrybiai ir sugrūsti česnakai. Viskas truputį patroškinama. Po to vėl į keptuvę sudedami viščiukų gabalai, įpilama konjako, įberiama miltų, įmetamas lauro lapelis, sukrečiami čiobreliai, sudedami likusieji svogūnai. Viskas gerai išmaišoma. Tada supilamas raudonasis vynas, įberiama druskos ir pipirų. Ištroškinta mėsa iš keptuvės išimama, o padažas pavirinamas, kol jo belieka tik pusė. Karšta vištiena šiuo padažu apipilama ir paduodama.