| 1 vienetas | žąsis |
| 1 žiupsnelis | druska |
| 1 žiupsnelis | pipirai |
| 1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
| 500 gramų | pomidorų padažas |
| 1 kilogramas | kopūstai (rauginti) |
| 1 žiupsnelis | kmynai |
| 5 skiltelės | česnakas |
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Kalakuto šlaunelės
-
„Šypsena“
-
Keptas fazanas su cinamonu
-
Vištienos šašlykas tailandietiškame marinate "Satay Gai"
-
Sparneliai po morkų ir pievagrybių patalu
-
Vištiena su ryžiais
-
Vištos ketvirčiai, troškinti aluje
-
Traški vištiena
-
Eskalopas su pomidorais ir sūriu
-
Vištienos troškinys
-
Vištienos suktinukai
-
Marinuoti vištienos ketvirčiai
-
Vištienos krūtinėlės kepsnys
-
Kepta kurapka
-
Kepta antiena
-
Kalakutiena su žaliaisiais makaronai
-
Vištienos suktinukai su aitriųjų paprikų CHIPOTLE ir pesto padažo įdaru
-
Vištienos kulšelės su bulvėmis
-
Viščiukas tabaka
-
Terrine kalakutienos ir vištienos
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Žąsis,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pomidorų padažas,
500 gramų -
Kopūstai, rauginti,
1 kilogramas -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Česnakas,
5 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasiruošti prieskonius (druską, pipirus, kmynus, cinamoną ir susmulkintą arba išspaustą česnaką) - viską gerai išmaišyti.
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.Kol žąsis marinuojasi, pasiruošti kopūstus - juos patroškinti apie 40 minučių su pomidorų padažu (galima pagardinti mėgstamais prieskoniais).
Paruoštu kopūstų įdaru prikimšti žąsies vidų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.Skanaus!
Komentarai (4)
-
vytas
2022-12-12 12:04
turetu but,, skanu, aciu
