1 vienetas | žąsis |
1 žiupsnelis | druska |
1 žiupsnelis | pipirai |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
500 gramų | pomidorų padažas |
1 kilogramas | kopūstai (rauginti) |
1 žiupsnelis | kmynai |
5 skiltelės | česnakas |
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
- Keptos antienos blauzdelių tulpės
- Vištiena pietums
- Vištų kepenėlės su ananasais
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
- „Šypsena“
- Vištienos užkepėlė
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Vištienos kotletai su sūriu
- Aluje troškinta višta
- Įdaryta velykinė antis
- Kijevo kotletai
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos kepsniukai
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Aštrios vištų kepenėlės
- Šventiniai drebučiai
- Pikantiškas troškinys
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
Kepta žąsis įdaryta kopūstais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Žąsis,
1 vienetas -
Druska,
1 žiupsnelis -
Pipirai,
1 žiupsnelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pomidorų padažas,
500 gramų -
Kopūstai, rauginti,
1 kilogramas -
Kmynai,
1 žiupsnelis -
Česnakas,
5 skiltelės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pasiruošti prieskonius (druską, pipirus, kmynus, cinamoną ir susmulkintą arba išspaustą česnaką) - viską gerai išmaišyti.
Žąsį įtrinti paruoštais prieskoniais. Geriausia būtų palikti kelioms valandoms ar nakčiai pasimarinuoti šaldytuve.Kol žąsis marinuojasi, pasiruošti kopūstus - juos patroškinti apie 40 minučių su pomidorų padažu (galima pagardinti mėgstamais prieskoniais).
Paruoštu kopūstų įdaru prikimšti žąsies vidų.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
Gilesnę kepimo skardą (daug skysčio ir riebalų išbėga) iškloti folija, įdėti paruoštą žąsį ir uždengti folija.
200 laipsnių temperatūroje (virimo programa) kepti apie 1,5 valandos, po to sumažinti temperatūrą iki 170 laipsnių ir, nuėmus foliją, ant vištienos ar gruzdinimo programos, kepti dar 1 valandą.Skanaus!
Komentarai (4)
-
vytas
2022-12-12 12:04
turetu but,, skanu, aciu