Saldžiarūgštė silkė
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų | silkių filė |
80 gramų | alyvuogių aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | balzaminis actas |
1 saujelė | riešutai |
1 vienetas | citrinos |
1 vienetas | svogūnai |
1 arbatinis šaukštelis | rudasis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 žiupsnelis | pipirai (penkių pipirų mišinys) |
6 lapai | bazilikas (švieži) |
šiek tiek | prieskoninės žolelės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.
2.
Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.
3.
Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose. Per vidur užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Keptos midijos su sūriu
- Lašiša grietinėlės padaže
- Menkė tešloje
- Lašiša grilyje
- Marinuotas ir keptas upėtakis
- Lašiša su bulvių ir morkų koše
- Itališki koldūnai
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Žuvytės tešloje
- Folijoje kepta žuvis
- Ant iešmo keptas ungurys
- Menkė garuose
- Žuvis saldžiarūgščiame padaže
- Redos lašiša
- Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku
- Žuvies kukulaičiai
- Kepta lašiša su medaus marinatu
- Žuvies kotletai su grybais
- Menkė su apelsinais
- Karpis, keptas orkaitėje
Saldžiarūgštė silkė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Silkių filė,
200 gramų -
Alyvuogių aliejus,
80 gramų -
Balzaminis actas,
3 valgomieji šaukštai -
Riešutai,
1 saujelė -
Citrinos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Rudasis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, penkių pipirų mišinys,
1 žiupsnelis -
Bazilikas, švieži,
6 lapai - Prieskoninės žolelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.
Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose. Per vidur užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...