Saldžiarūgštė silkė
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų silkių filė
80 gramų alyvuogių aliejaus
3 valgomieji šaukštai balzaminis actas
1 saujelė riešutai
1 vienetas citrinos
1 vienetas svogūnai
1 arbatinis šaukštelis rudasis cukrus
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 žiupsnelis pipirai (penkių pipirų mišinys)
6 lapai bazilikas (švieži)
šiek tiek prieskoninės žolelės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.
2.
Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.
3.
Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose. Per vidur užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.

Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Saldžiarūgštė silkė

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.

  2. Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti.
    Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.

  3. Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose. Per vidur užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.

    Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų