
Saldžiarūgštė silkė
Porcijų skaičius:
6
Paruošimo laikas:
Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
200 gramų | silkių filė |
80 gramų | alyvuogių aliejaus |
3 valgomieji šaukštai | balzaminis actas |
1 saujelė | riešutai |
1 vienetas | citrinos |
1 vienetas | svogūnai |
1 arbatinis šaukštelis | rudasis cukrus |
1 arbatinis šaukštelis | cinamonas |
1 žiupsnelis | pipirai (penkių pipirų mišinys) |
6 lapai | bazilikas (švieži) |
šiek tiek | prieskoninės žolelės |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.
2.
Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.
3.
Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose. Per vidur užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keptas karpis pomidorų padaže
-
Virta žuvis tešloje
-
Keptas karpis Kūčioms
-
Marinuotas ir keptas upėtakis
-
Bulviniai blynai su lašiša
-
Užkandėlė su „Klasikine“ silke
-
Žuvies kepsneliai
-
Kepta menkė
-
Kepta žuvis
-
Karosai grietinėje
-
Lašišos kepsneliai
-
Lašišos troškinys
-
Lašišos apkepas su špinatais
-
Prancūziški žuvies suktinukai su varškės sūriu
-
Kalmarų žiedai tešloje
-
Žuvies pyragas
-
Česnakinės čili krevetės "Firminės"
-
Papuošta kepta lydeka
-
Lašišos šašlykas
-
Virtas karšis
Saldžiarūgštė silkė
Komentarai:
3
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Silkių filė,
200 gramų -
Alyvuogių aliejus,
80 gramų -
Balzaminis actas,
3 valgomieji šaukštai -
Riešutai,
1 saujelė -
Citrinos,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Rudasis cukrus,
1 arbatinis šaukštelis -
Cinamonas,
1 arbatinis šaukštelis -
Pipirai, penkių pipirų mišinys,
1 žiupsnelis -
Bazilikas, švieži,
6 lapai - Prieskoninės žolelės
Gaminimo eiga:
Riešutus susmulkinti su jūros druska ir žolelių mišiniu. Viską sumaišyti su rudu cukrumi, cinamonu, pipirais.
Sumaišyti aliejų, balzaminį actą, citrinos sultis (pusės citrinos). Į šį padažą sudėti paruoštą riešutų masę. Taip pat sudėti pjaustytą svogūną, 2 griežinėlius citrinos, kelias šakeles baziliko (violetinės spalvos) ir viską išmaišyti.
Keičiant užpilo sudedamųjų dalių proporcijas, galima išgauti vis naujus skonio atspalvius - saldesnį, rūgštesnį ar net silpnai sūroką su saldžiu prieskoniu.Nuvarvintą silkės filė supjaustyti ir išdėlioti silkinės šonuose. Per vidur užlieti labai aromatingu užpilu. Palaikyti bent per naktį vėsioje vietoje.
Papuošti ir su meile bei džiaugsmu patiekti.
Reklama:
Komentarai (3)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...