Sviestą ištrinti iki baltumo.
Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.
Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.
Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.
Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.
Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.

Graikų pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
4 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | sviestas |
1.25 stiklinės | cukrus |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
šiek tiek | aliejaus (vanilės) |
100 gramų | pieniško šokolado |
šiek tiek | migdolai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tortas "Su meile..."
-
Trupiniai grietinėlėje
-
Gaivus vyšninis želė tortas
-
Tortas Mylimiausiajam
-
Vaflinis pyragas
-
Rosanos skruzdėlynas
-
Medaus tortas
-
Nekeptas oreo tortas
-
Vengriškas pyragas su riešutais ir šokoladu
-
Tortas meilės dienai
-
Jogurtinis tortas
-
Šokoladinis tortukas
-
Aistės jogurto pyragas
-
Tortas "Karamelės lašas"
-
Varškės pyragas "Apelsinas"
-
Tortas "Žvaigždė"
-
Sausainių tortas
-
Vaflių tortas su šokoladu
-
Tortas „Bitutė“
-
Varškės ir šokolado tortas
Graikų pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
150 gramų -
Cukrus,
1 ir 1/4 stiklinės -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Aliejus, vanilės
-
Pieniškas šokoladas,
100 gramų - Migdolai
Gaminimo eiga:
Sviestą ištrinti iki baltumo.
Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.
Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.
Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.
Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.
Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...