Sviestą ištrinti iki baltumo.
Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.
Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.
Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.
Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.
Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.
Graikų pyragas
Paruošimo laikas:
Apie 1 val
INGREDIENTAI:
| 2 stiklinės | kvietiniai miltai |
| 4 vienetai | kiaušiniai |
| 150 gramų | sviestas |
| 1.25 stiklinės | cukrus |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
| šiek tiek | aliejaus (vanilės) |
| 100 gramų | pieniško šokolado |
| šiek tiek | migdolai |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Nekeptas obuolių pyragas (nesaldus)
-
Tortas Voratinklis
-
Tortas "Margarita"
-
Nekeptas tortas su braškėmis
-
Mandarinius
-
Medaus tortas
-
Tortas "Karamelės lašas"
-
Tortas "Seklyčia"
-
Lilės tortas
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Baltymų tortas
-
Nugos tortas
-
Maskarponės tortas su vyšniomis
-
Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
-
Varškės tortas su citrinų sultimis
-
Švarcvoldo vyšnių tortas
-
Šakotis (bankuchenas)
-
Sūrio pyragas
-
Mandarininis-kokosinis tortas
-
Tiramisu
Graikų pyragas
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas
akcijas
TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
-
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Sviestas,
150 gramų -
Cukrus,
1 ir 1/4 stiklinės -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai - Aliejus, vanilės
-
Pieniškas šokoladas,
100 gramų - Migdolai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Sviestą ištrinti iki baltumo.
Atskirame inde suplakti trynius ir stiklinę cukraus.
Baltymus standžiai išplakti, baigiant plakti suberti likusį cukrų.
Sviestą išmaišyti su išplaktais tryniais, po to pakaitomis dėti plaktus baltymus ir miltus, supilti vanilės aliejų.
Tešlą sudėti tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
Kepti valandą orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C.
Iškepus išimti iš orkaitės ir palikti formoje.
Po 5 min. padėti į lėkštę, pabarstyti smulkiai sutrintu šokoladu ir migdolais.
Po 20 min. pridengti pyragą dangteliu tortams arba dubeniu ir palikti kelioms valandoms.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
