
6 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | cukrus |
450 gramų | kvietiniai miltai |
1 mililitras | grietinė |
1.2 kilogramo | braškės |
4 valgomieji šaukštai | želatina |
400 gramų | grietinėlės, 35% (standiklis) |
4 vienetai | mėta (lapeliai) |
šiek tiek | grietinėlės, 35% (standiklis) |
Pertepimui: 1 kg grietinės, 1 kg braškių, 4 šaukštai želatinos, 1 stiklinė cukraus.
Papuošimui: 400 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, 1 pakelis grietinėlės standiklio, 12 braškių, 4 šaukštai biskvito trupinių, 4 mėtų lapeliai.
Saldžių lazdelių torto šonams.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame 3 lakštus.
Grietinę sumaišome su 0,5 kg pertrintu braškių, cukrumi ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta ir ištirpinta želatina.
Likusias braškes supjaustome puselėmis.
Į tortinę formą įklojame biskvito lakštą, ant jos sudedame pusę supjaustytų braškių ir užpilame pusę grietinės masės. Uždengiame antru lakštu. Sudedame likusias uogas bei supilame grietinės masę. Uždengę trečiu lakštu 1 val. laikome šaltai.
Iš tortinės formos išimtą tortą aptepame su grietinėlės standikliu sumaišyta plakta pasaldinta grietinėle.
Šonus apdedame saldžiomis lazdelėmis, o viršų puošiame biskvito trupiniais, braškių puselėmis, likusios grietinėlės bokšteliais ir mėtų lapeliais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Torčiukas "vaikučiukas"
-
Medaus tortas
-
Blynų tortukas
-
Šokoladinis varškės pyragas
-
Vyšnių tortas
-
Gaivus tortas su vyšniomis
-
Varškės tortas
-
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu
-
Šakotis (bankuchenas)
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Kalėdinis tortas
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
-
Trupiniai grietinėlėje
-
Kokosinė širdelė šokolade
-
Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
-
Vaflių tortas
-
Tortas "Seklyčia"
-
Lilės tortas
-
Tortas „Bitutė“
-
Kalėdinis tortas "Meškiukai sniege"
Tortas su braškėmis

- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Cukrus,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
450 gramų -
Grietinė,
1 mililitras -
Braškės,
1 ir 1/5 kilogramo -
Želatina,
4 valgomieji šaukštai -
Grietinėlė, 35%, standiklis,
400 gramų -
Mėta, lapeliai,
4 vienetai - Grietinėlė, 35%, standiklis
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Biskvitui: 6 kiaušiniai, 200 g cukraus, 200 g miltų.
Pertepimui: 1 kg grietinės, 1 kg braškių, 4 šaukštai želatinos, 1 stiklinė cukraus.
Papuošimui: 400 g grietinėlės, 3 šaukštai cukraus, 1 pakelis grietinėlės standiklio, 12 braškių, 4 šaukštai biskvito trupinių, 4 mėtų lapeliai.
Saldžių lazdelių torto šonams.
Iš biskvitui skirtų produktų paruošiame tešlą ir iškepame 3 lakštus.
Grietinę sumaišome su 0,5 kg pertrintu braškių, cukrumi ir nedideliame vandens kiekyje išbrinkinta ir ištirpinta želatina.
Likusias braškes supjaustome puselėmis.
Į tortinę formą įklojame biskvito lakštą, ant jos sudedame pusę supjaustytų braškių ir užpilame pusę grietinės masės. Uždengiame antru lakštu. Sudedame likusias uogas bei supilame grietinės masę. Uždengę trečiu lakštu 1 val. laikome šaltai.
Iš tortinės formos išimtą tortą aptepame su grietinėlės standikliu sumaišyta plakta pasaldinta grietinėle.
Šonus apdedame saldžiomis lazdelėmis, o viršų puošiame biskvito trupiniais, braškių puselėmis, likusios grietinėlės bokšteliais ir mėtų lapeliais.