| 825 mililitrai | vanduo |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
| 125 mililitrai | citrinų sultys |
| 350 gramų | ryžiai |
| 1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | kmynai |
| 1.5 arbatinio šaukštelio | garstyčios (juodosios, sėklos) |
| 75 gramai | cinamonas |
| 1 vienetas | pipirai (žalieji) |
| 2 valgomieji šaukštai | sviestas |
| 1 vienetas | citrinos (supjaustyta į 8 gabaliukus) |
| šiek tiek | petražolės |
Maišydami kepinkite ryžius 2-3 minutes. Kai ryžiai pasidarys permatomi, užpilkite juos pasūdytu vandeniu ir minutėlę pavirkite. (Jei norite, kad ryžiai būtų geltoni, su vandeniu suberkite kurkumos miltelius.) Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir nemaišydami virkite maždaug 18 minučių, kol susigers visas vanduo.
Nukelkite dangtį ir išimkite cinamono lazdeles. Apšlakstykite ryžius citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių.
Neuždengę virkite dar 2 ar 3 minutes. Galiausiai papurenkite ryžius šakute ir papuoškite kiekvieną porciją citrinos gabalėliu ir petražolės šakele.
Mirkoma: apie 15-20 min. Gaminama: 30 min.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Makaronai su faršu
-
Tagliatelle su grybų padažu
-
Spageti Carbonara
-
Ryžių apkepas su grybais
-
Ryžių apkepas
-
Mėsos kukuliai pomidorų padaže
-
Spageti su lašiša ir krevetėmis
-
Makaronų apkepas
-
Olandiškas ryžių apkepas
-
Kiauliena troškinta su ryžiais ir pomidorais
-
Įdaryti caneloni
-
Skryliai su šoninės padažu
-
Įdaryti makaronai
-
Vištienos ir ryžių troškinys
-
Paprastoji lazanija
-
Makaronai su lašiša
-
Spagetti makaronai su mėsos padažu
-
Naminių makaronų suktinukai su mėsa
-
Kepti ryžiai
-
Makaronai su moliūgu
Citrininiai ryžiai
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
825 mililitrai -
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinų sultys,
125 mililitrai -
Ryžiai,
350 gramų -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas -
Kmynai,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Garstyčios, juodosios, sėklos,
1.5 arbatinio šaukštelio -
Cinamonas,
75 gramai -
Pipirai, žalieji,
1 vienetas -
Sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos, supjaustyta į 8 gabaliukus,
1 vienetas - Petražolės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Ryžius perplaukite šaltu vandeniu ir 15-20 minučių pamirkykite. Suberkite į koštuvą ar sietelį, kad nusivarvėtų. Per tą laiką ant vidutinės ugnies puode įkaitinkite ghi arba aliejų. Suberkite į jį kmynu ir garstyčių sėklas, kari lapus ir cinamoną. Kai kmynų spalva pasikeis, suberkite susmulkintus ankštinius pipirus, o paskui — apdžiūvusius ryžius.
Maišydami kepinkite ryžius 2-3 minutes. Kai ryžiai pasidarys permatomi, užpilkite juos pasūdytu vandeniu ir minutėlę pavirkite. (Jei norite, kad ryžiai būtų geltoni, su vandeniu suberkite kurkumos miltelius.) Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir nemaišydami virkite maždaug 18 minučių, kol susigers visas vanduo.
Nukelkite dangtį ir išimkite cinamono lazdeles. Apšlakstykite ryžius citrinos sultimis ir ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlių.
Neuždengę virkite dar 2 ar 3 minutes. Galiausiai papurenkite ryžius šakute ir papuoškite kiekvieną porciją citrinos gabalėliu ir petražolės šakele.
Mirkoma: apie 15-20 min. Gaminama: 30 min.
