| 1 vienetas | anties |
| 500 gramų | grybai (sūdyti) |
| 0.5 stiklinės | obelių aliejus |
| 1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
| 3 vienetai | kiaušiniai |
| 1 valgomasis šaukštas | miltai |
| 1 vienetas | batonas (išmirkytas, riekė) |
| 1 valgomasis šaukštas | grietinė |
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos ir cukinijų kotletukai
-
Višta ispaniškai
-
Troškinta vištiena ananasų sultyse
-
Vištienos filė šašlykas
-
Blauzdelės su raudonėliais
-
Vištienos filė kepsnys
-
Vištienos kepsniai su citrininiu padažu
-
Neįprasti kotletukai
-
Kotletukai su moliūgu
-
Virta apkepinta vištiena
-
Vištienos apkepas su obuoliais
-
Šventinė višta
-
Traškus viščiukas broileris su majonezo marinatu
-
Vištiena su bulvių koše
-
Įdarytos paprikos su vištiena
-
Kepta višta su obuolių įdaru
-
Vištiena svogūnų ir krapų
-
Troškinta vištiena su paprika
-
Keptos antienos blauzdelių tulpės
-
Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
Antis su grybų įdaru
akcijas
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Grybai, sūdyti,
500 gramų -
Obelių aliejus,
0.5 stiklinės -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Batonas, išmirkytas, riekė,
1 vienetas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paimti sūdytus grybus, nuplauti, šiek tiek nusausinti. Tada sudėti apkepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi (naudojau sviesto skonio), pridėti arbatinį šaukštelį pipirų, dėti šaukštą miltų, šaukštą grietinės. įmušti tris kiaušinius, sudėti vandenyje ar piene išmirkytą batono riekę ir,maišant, kepinti apie 10 minučių.
Tada paimti gerai išvalytą antį ir prikimšti ją grybų įdaru ir apvynioti aliejumi išteptu popieriumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 - 2 valandos (į kepimo pabaigą, aš popierių nuimu, kad gražiau suskrustų antis).
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.
