
1 vienetas | anties |
500 gramų | grybai (sūdyti) |
0.5 stiklinės | obelių aliejus |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
1 vienetas | batonas (išmirkytas, riekė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vištienos kepsniukai
-
Vištiena su ananasais
-
Vištienos filė su imbieru
-
Vištienos kulšelės tešloje
-
Kepta višta su obuoliais
-
Vištų sparneliai su majonezu ir garstyčiomis
-
Vištiena su troškintomis daržovėmis
-
Kepta višta garstyčių marinate
-
Marinuoti vištos sparneliai
-
Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
-
Gyvatukai iš vištienos ir varškės
-
Vištienos kepsniukai
-
Vištiena su grietinelės padažu
-
Vištiena su skrebučiais
-
Vištiena grybų padaže
-
Auksinės šlaunelės
-
Kepta antis su grybais
-
Aštrūs vištienos sparneliai
-
Kepta višta su pelerūnu ir provanso žolelėmis
-
Orkaitėje kepta višta
Antis su grybų įdaru

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Grybai, sūdyti,
500 gramų -
Obelių aliejus,
0.5 stiklinės -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Batonas, išmirkytas, riekė,
1 vienetas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paimti sūdytus grybus, nuplauti, šiek tiek nusausinti. Tada sudėti apkepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi (naudojau sviesto skonio), pridėti arbatinį šaukštelį pipirų, dėti šaukštą miltų, šaukštą grietinės. įmušti tris kiaušinius, sudėti vandenyje ar piene išmirkytą batono riekę ir,maišant, kepinti apie 10 minučių.
Tada paimti gerai išvalytą antį ir prikimšti ją grybų įdaru ir apvynioti aliejumi išteptu popieriumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 - 2 valandos (į kepimo pabaigą, aš popierių nuimu, kad gražiau suskrustų antis).
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.