1 vienetas | anties |
500 gramų | grybai (sūdyti) |
0.5 stiklinės | obelių aliejus |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
1 vienetas | batonas (išmirkytas, riekė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su čili
- Vištienos šašlykas
- Vištiena saldžiarūgščiai
- Vištiena iš garpuodžio su daržovėmis
- Vištienos kotletai su slyvomis
- Vištienos file kepsnys
- Saldžiarūgštė vištiena su morkom ir puria bulvių koše
- Švelni vištiena su brokoliais
- Kepta višta su bulvytėmis
- Troškinta antis su svogūnais
- Keptas kalakutas, įdarytas ryžiais
- Vištos blauzdelės jogurto marinate
- Farširuotos vištų šlaunelės
- Laukinis ryžių plovas
- Vištiena "afigiena"
- Višta, įdaryta vaisiais
- Saldžiarūgštė vištiena
- Greiti vištienos kąsneliai
- Kalakutienos maltiniai su migdolais
- Kepta žąsis su obuoliais
Antis su grybų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Grybai, sūdyti,
500 gramų -
Obelių aliejus,
0.5 stiklinės -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Batonas, išmirkytas, riekė,
1 vienetas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paimti sūdytus grybus, nuplauti, šiek tiek nusausinti. Tada sudėti apkepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi (naudojau sviesto skonio), pridėti arbatinį šaukštelį pipirų, dėti šaukštą miltų, šaukštą grietinės. įmušti tris kiaušinius, sudėti vandenyje ar piene išmirkytą batono riekę ir,maišant, kepinti apie 10 minučių.
Tada paimti gerai išvalytą antį ir prikimšti ją grybų įdaru ir apvynioti aliejumi išteptu popieriumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 - 2 valandos (į kepimo pabaigą, aš popierių nuimu, kad gražiau suskrustų antis).
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.