1 vienetas | anties |
500 gramų | grybai (sūdyti) |
0.5 stiklinės | obelių aliejus |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
1 vienetas | batonas (išmirkytas, riekė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aštrūs vištienos sparneliai
- Kepta vištiena
- Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
- Vištiena su baltuoju padažu
- Vištiena svogūnų ir krapų
- Kepti vištienos sparneliai
- Kepti vištienos sparneliai su karameliniu padažu
- Vištienos apkepas su obuoliais
- Pikantiški kalakutienos šašlykai
- Kiaulienos kepsneliai su majonezu
- Vištienos apkepas
- Obuoliais įdaryta žąsis
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Troškinys čenachinėse
- Įdarytos paprikos su vištiena
- Grikių maltinukai su vištiena
- Vištienos filė su grybų padažu
- Keptos vištų blauzdelės
- Vištiena su apelsinais
- Blauzdelės grilyje
Antis su grybų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Grybai, sūdyti,
500 gramų -
Obelių aliejus,
0.5 stiklinės -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Batonas, išmirkytas, riekė,
1 vienetas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paimti sūdytus grybus, nuplauti, šiek tiek nusausinti. Tada sudėti apkepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi (naudojau sviesto skonio), pridėti arbatinį šaukštelį pipirų, dėti šaukštą miltų, šaukštą grietinės. įmušti tris kiaušinius, sudėti vandenyje ar piene išmirkytą batono riekę ir,maišant, kepinti apie 10 minučių.
Tada paimti gerai išvalytą antį ir prikimšti ją grybų įdaru ir apvynioti aliejumi išteptu popieriumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 - 2 valandos (į kepimo pabaigą, aš popierių nuimu, kad gražiau suskrustų antis).
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.