1 vienetas | anties |
500 gramų | grybai (sūdyti) |
0.5 stiklinės | obelių aliejus |
1 arbatinis šaukštelis | juodieji pipirai |
3 vienetai | kiaušiniai |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
1 vienetas | batonas (išmirkytas, riekė) |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Vištiena su cukinija ir pomidorais
- Keptos antienos blauzdelių tulpės
- Vištiena pietums
- Vištų kepenėlės su ananasais
- Kepta žąsiena su slyvų padažu
- „Šypsena“
- Vištienos užkepėlė
- Vištiena su daržovėmis ir alyvuogėmis
- Vištienos kotletai su sūriu
- Aluje troškinta višta
- Įdaryta velykinė antis
- Kijevo kotletai
- Skanūs kumpeliai su medaus aromatu
- Vištienos užkepėlė
- Vištienos kepsniukai
- Šašlykas ant iešmo šventiškai
- Aštrios vištų kepenėlės
- Šventiniai drebučiai
- Pikantiškas troškinys
- Kepta anties krūtinėlė, pateikiama su burokų griežinėliais, slyvomis, spanguolių padažu
Antis su grybų įdaru
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Antis,
1 vienetas -
Grybai, sūdyti,
500 gramų -
Obelių aliejus,
0.5 stiklinės -
Juodieji pipirai,
1 arbatinis šaukštelis -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Batonas, išmirkytas, riekė,
1 vienetas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Paimti sūdytus grybus, nuplauti, šiek tiek nusausinti. Tada sudėti apkepti į įkaitintą keptuvę su aliejumi (naudojau sviesto skonio), pridėti arbatinį šaukštelį pipirų, dėti šaukštą miltų, šaukštą grietinės. įmušti tris kiaušinius, sudėti vandenyje ar piene išmirkytą batono riekę ir,maišant, kepinti apie 10 minučių.
Tada paimti gerai išvalytą antį ir prikimšti ją grybų įdaru ir apvynioti aliejumi išteptu popieriumi. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 - 2 valandos (į kepimo pabaigą, aš popierių nuimu, kad gražiau suskrustų antis).
Skanaus!
Šaltinis: knyga "Didžioji virėja"
Antis didikų ir bajorų virtuvėje buvo gana populiarus patiekalas, o grybai ir kiti natūralūs gamtos produktai buvo tas akcentas, kuris išryškindavo lietuviškų patiekalų autentiškumą.