1 valgomasis šaukštas | medus |
500 gramų | kiauliena (kumpis) |
2 vienetai | morkos |
100 gramų | brokoliai |
100 gramų | šparaginės pupelės |
3 skiltelės | česnakas |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus (kepimui) |
0.5 stiklinės | raudonas vynas (sausas) |
0.5 arbatinio šaukštelio | muskatas (smulkintas) |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | apelsininių pipirų (mėsai, Santa Marios prieskoniai) |
0.5 valgomojo šaukšto | bazilikas (džiovinti) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Taškuoti sodžiaus kukuliukai
- Aviena su špinatais
- Troškintos vištų blauzdelės
- Kiaulienos troškinys su ryžiais
- Stirnienos troškinys (ubagiškai)
- Troškinta veršiena su pievagrybiais
- Troškinta laukinė antis
- Jautienos čenakai
- Kiaulienos šonkauliukai su džiovintomis slyvomis
- Kepta kiaulės širdis su svogūnais
- Kiauliena su ryžiais ir ananasais
- Troškinta kiauliena su daržovėmis
- Morkų troškinys su vištiena
- Vištiena troškinta daržovėse
- Kiauliena su krakmolu medaus ir apelsinų padaže
- Lankašyro pietūs
- Vištienos krūtinėlė
- Pikantiškai troškinti kotletai
- Vyniotiniai su stirniena
- Troškinta veršiena
Kiaulienos ir įvairių daržovių troškinys
- Paruošimo laikas:
-
Medus,
1 valgomasis šaukštas -
Kiauliena, kumpis,
500 gramų -
Morkos,
2 vienetai -
Brokoliai,
100 gramų -
Šparaginės pupelės,
100 gramų -
Česnakas,
3 skiltelės - Alyvuogių aliejus, kepimui
-
Raudonas vynas, sausas,
0.5 stiklinės -
Muskatas, smulkintas,
0.5 arbatinio šaukštelio - Juodieji pipirai
- Druska
- Apelsininiai pipirai, mėsai, Santa Marios prieskoniai
-
Bazilikas, džiovinti,
0.5 valgomojo šaukšto - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Morkas nuskutame ir supjaustome šiaudeliais. Česnakus smulkiai sukapojame. Viską dedame į keptuvę ir truputi pakepiname, dedame smulkintus brokolius bei šparagines pupeles. Uždengiame keptuvę ir daržoves troškiname apie 15 minučių (būtinai maišome). Besitroškinančias daržoves pagardiname muskato riešutu, druska ir pipirais, viską gerai išmaišome. Mėsą supjaustome nedideliais gabaliukais ir kepame keptuvėje, pagardiname trupučiu apelsininių pipirų, bazilikais bei druska. Mėsai baigiant kepti supilame raudoną vyną ir kepame mėsą tol, kol nelieka skysčio. Į gilią keptuvę sukratome keptas daržoves, mėsą ir įdedame medaus. Viską gerai išmaišome ir kepiname, kol medus ištirps.