Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu
AUTORIUS:
Dan Sukker,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Pieno kokteilis:
800 mililitrų ledai (šokoladiniai (pirkti arba žr. toliau pateiktą receptą),)
200 mililitrų pienas
200 mililitrų ledukai (kubeliai)
Papuošimui:
šiek tiek šokoladinis padažas ((žr. toliau pateiktą receptą))
šiek tiek grietinėlės, 35% (plakta)
Šokolado padažui:
3 valgomieji šaukštai „dansukker“ auksaspalvis sirupas
150 kakava ((milteliai))
200 mililitrų vanduo
180 gramų „dansukker“ cukranendrių cukrus „demerara“
1 žiupsnelis druska
1 arbatinis šaukštelis „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
šiek tiek kardamonas (traiškyti)
Šokoladiniai ledai su cinamonu:
8 vienetai kiaušiniai (baltymai)
270 gramų dansukker cukrus farinas
2 arbatiniai šaukšteliai „dansukker“ vanilinis cukrus su natūralia vanile
350 mililitrų pienas
100 gramų kakava (milteliai)
700 mililitrų grietinėlės, 35% ( (40 % riebumo))
šiek tiek druska
2 arbatiniai šaukšteliai cinamonas (maltas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Pieno kokteilis: Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.
2.
Šokolado padažas: Sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo viryklės.
3.
Šokoladiniai ledai: Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo viryklės. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.). Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį). Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Populiariausi receptai šią savaitę

Šokoladinis pieno kokteilis su cinamonu

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Pieno kokteilis:
  • Ledai, šokoladiniai (pirkti arba žr. toliau pateiktą receptą),, 800 mililitrų
  • Pienas, 200 mililitrų
  • Ledukai, kubeliai, 200 mililitrų
Papuošimui: Šokolado padažui: Šokoladiniai ledai su cinamonu:
Gaminimo eiga:
  1. Pieno kokteilis: Iki vientisos masės išplakite ledus ir pieną. Sudėkite ledo kubelius. Į stiklinę sluoksniais pilkite pieno kokteilį, grietinėlę ir šokolado padažą. Puoškite šokolado padažu ir plakta grietinėle.

  2. Šokolado padažas: Sumaišykite visas sudedamąsias dalis. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Tada pavirkite dar 3–4 min., kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo viryklės.

  3. Šokoladiniai ledai: Dubenyje išplakite trynius, cukrų ir vanilinį cukrų. Pieną ir kakavos miltelius pakaitinkite iki virimo. Nukelkite nuo viryklės. Karštą pieną iš lėto, nuolat maišydami, supilkite į kiaušinių masę. Pilkite grietinėlę, gardinkite cinamonu ir druska. Nuolat maišydami kaitinkite masę ant mažos ugnies, kol sutirštės (5–10 min.). Palaikykite šaldytuve bent 6 val. (dar geriau – per naktį). Naudokite ledų gaminimo aparatą arba laikykite šaldiklyje bent 6 val.

Receptą atsiuntė Dan Sukker
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų