300 gramų | bulvių (su lupenomis, virtos) |
200 gramų | jautiena (kumpis) |
1 vienetas | svogūnai |
40 gramų | kiaulienos šoninė |
1 valgomasis šaukštas | aliejaus |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai (juodieji) |
2 valgomieji šaukštai | petražolės (kapotos) |
1 valgomasis šaukštas | česnakas (laiškiniai, kapoti) |
2 vienetai | kiaušiniai |
Mėsą supjaustyti 1 cm storio gabaliukais. Nuluptą svogūną ir šoninę supjaustyti kubeliais, bulves supjaustyti griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 2 minutes pakepinti mėsos gabalėlius iš visų pusių. Išgriebti iš keptuvės, pasūdyti.
Keptuvėje likusiuose riebaluose pačirškinti šoninę. Suversti bulves ir kepti, kol gražiai pagels. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos, suberti svogūno kubelius ir apibarstyti petražolėmis.
Suversti mėsos kubelius, apibarstyti pipirais, įmušti kiaušinius, apibarstyti laiškiniais česnakais ir dar pakepti (tik nemaišyti), kol sutirštės kiaušinių baltymai. Baigiant kepti viryklės kaitvietę galima išjungti.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pikantikškas kiaulienos kepsnys vyno padaže
- Sprandinė kopūsto lape
- Kiauliena česnakiniame marinate
- Tiuringijos kepsnys puodelyje
- Avienos šašlykas
- Romšteksas majonezo padaže
- Keptos kepenėlės
- Mėsos apkepėlė
- Pica su saliami ir žirneliais
- Sūdyti kaimiški lašiniai
- Bulvių, cukinijų ir faršo kotletai
- Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Kepsnys su morkomis, kumpiu ir sūriu
- Kiaulienos karbonadai su krapų ir petražolių padažu
- Jautienos čenakai
- Avižinių dribsnių apkepas su mėsa
- Sprandinės kepsnys
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su pievagrybiais ir faršu
- Šašlykai pomidorų pastos marinate
- Strėvos suktinis kitaip
Keptos bulvės su mėsa
- Paruošimo laikas:
-
Bulvės, su lupenomis, virtos,
300 gramų -
Jautiena, kumpis,
200 gramų -
Svogūnai,
1 vienetas -
Kiaulienos šoninė,
40 gramų -
Aliejus,
1 valgomasis šaukštas - Druska
- Pipirai, juodieji
-
Petražolės, kapotos,
2 valgomieji šaukštai -
Česnakas, laiškiniai, kapoti,
1 valgomasis šaukštas -
Kiaušiniai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Išvirusias bulves nulieti šaltu vandeniu, nulupti ir nakčiai palikti šaltai.
Mėsą supjaustyti 1 cm storio gabaliukais. Nuluptą svogūną ir šoninę supjaustyti kubeliais, bulves supjaustyti griežinėliais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir 2 minutes pakepinti mėsos gabalėlius iš visų pusių. Išgriebti iš keptuvės, pasūdyti.
Keptuvėje likusiuose riebaluose pačirškinti šoninę. Suversti bulves ir kepti, kol gražiai pagels. Likus 2 minutėms iki kepimo pabaigos, suberti svogūno kubelius ir apibarstyti petražolėmis.
Suversti mėsos kubelius, apibarstyti pipirais, įmušti kiaušinius, apibarstyti laiškiniais česnakais ir dar pakepti (tik nemaišyti), kol sutirštės kiaušinių baltymai. Baigiant kepti viryklės kaitvietę galima išjungti.