Kepta kiaulienos karka žarijose
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
šiek tiek žalumynų (džiovinti prieskoniai)
šiek tiek druska
šiek tiek juodieji pipirai
1 vienetas kiauliena (karka)
šiek tiek česnakas
šiek tiek majonezas
šiek tiek svogūnai
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Karką su kaulu nuplaukite, nusausinkite, gerai įtrinkite česnaku, pipirais, druska. Druskos nepagailėkit, papildomai suberkite 1 pokiuką Santa Marijos prieskonių su žolelėmis. Palaikykite šiltai 5 val, po to įtrinkite majonezu. Stambiais žiedais supjaustykite keletą svogūnų, juos dėdami paspauskite, kad truputį paleistų sultis ir laikykite apie 10 valandų, kad mėsa gerai įsisūdytų. Kas kažkiek laiko vis paminkykit, patrinkit. Jei turite po ranka švirkštą, galite įšvirti sultinio ir prišpricuoti į mėsos vidų. Kepimas: Išsikaskite duobę, užkurkite laužą, malkų turi būti tiek, kad jūsų kepinys būtų pilnai užkastas žarijose. Kol kūrenasi laužas, mėsą įvyniokite į foliją tiek, kad nepatektų ten žarijų (svogūnus nuimti), po to - į kepimui skirtą celofaną, taip vadinamą rankovę. Iš duobės išsemkite dalį žarijų, gerai suvyniotą mėsą dėkite į duobę ant žarijų, išsemtom žarijom užklokite karką. Jei žarijų per mažai, papildomai šalia užsikurkit laužą ir vėliau galėsite dar užpilti žarijų ant viršaus. Kepti apie 45 min.
Sakanaus, nepasigailėsite, kad tiek darbo įdėjote!

Populiariausi receptai šią savaitę

Kepta kiaulienos karka žarijose

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Karką su kaulu nuplaukite, nusausinkite, gerai įtrinkite česnaku, pipirais, druska. Druskos nepagailėkit, papildomai suberkite 1 pokiuką Santa Marijos prieskonių su žolelėmis. Palaikykite šiltai 5 val, po to įtrinkite majonezu. Stambiais žiedais supjaustykite keletą svogūnų, juos dėdami paspauskite, kad truputį paleistų sultis ir laikykite apie 10 valandų, kad mėsa gerai įsisūdytų. Kas kažkiek laiko vis paminkykit, patrinkit. Jei turite po ranka švirkštą, galite įšvirti sultinio ir prišpricuoti į mėsos vidų. Kepimas: Išsikaskite duobę, užkurkite laužą, malkų turi būti tiek, kad jūsų kepinys būtų pilnai užkastas žarijose. Kol kūrenasi laužas, mėsą įvyniokite į foliją tiek, kad nepatektų ten žarijų (svogūnus nuimti), po to - į kepimui skirtą celofaną, taip vadinamą rankovę. Iš duobės išsemkite dalį žarijų, gerai suvyniotą mėsą dėkite į duobę ant žarijų, išsemtom žarijom užklokite karką. Jei žarijų per mažai, papildomai šalia užsikurkit laužą ir vėliau galėsite dar užpilti žarijų ant viršaus. Kepti apie 45 min.
Sakanaus, nepasigailėsite, kad tiek darbo įdėjote!

Reklama:

Komentarai (5)


  • ramune 2011-03-23 15:34

    Labas.kai trauki mesa is zariju folija plysta,kiek tu jos nepriviniok.todel dar karka dedu i rankove,zinoma apsvildavo rankove,bet nesudegdavo,neplysdavo ir nepribiredavo zariju i mesa..zinai,juk gali izbandyti ir pasirinkti tinkama sau varijanta,as darau taip man taip patogu ir jau izbandyta kaip geriau..ir dar del ko i folija geriau,gerai susivinioja mesa ir oro nelieka.Pabandyk ir tau pavyks ir labai patiks:)


  • Mesaedis 2011-03-22 11:56

    Ar gerai supratau, pirma mėsą į foliją, po to į "rankovę" ? Tai ar nesudegs ta celofaninė rankovė ?! Ar ne geriau pirma mėsą dėt į renkove, o poto apvinioti folia ?


  • (anonimas) 2010-09-20 17:54

    skanu lb.. :soku2:


  • ramune 2010-05-10 14:57

    aciu uz pagirima :-)


  • bulvinis 2010-05-08 20:56

    :super: tik ka is gamtos:)superinis skonis,mesa minksta,sultynga,buvome keturiese pavalgem.bus mylimiausias patiekalas gamtoja.zmones paragaukit. :super: :super: 100balu


Daugiau receptų