1 kilogramas | jautiena (nugarinė) |
30 mililitrų | obelių aliejus |
3 vienetai | rozmarinas (šakelės) |
500 mililitrų | daržovių sultinio |
500 mililitrų | sojos padažas |
50 mililitrų | balzaminis actas |
50 gramų | imbieras (trintas) |
10 skiltelių | česnakas |
100 gramų | pastarnokas |
šiek tiek | prieskoninės žolelės |
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“
Populiariausi receptai šią savaitę
- Kiauliena pagal Aistę
- Kelmas
- Kiaulienos ir bulvių su brokoliais duetas
- Kiaulienos šašlykas
- Holishki (balandėliai)
- Avienos ir paukštienos šašlykas - kebabas
- Orkaitėje kepta kiauliena
- Mėsos gabaliukai su bulvėmis folijoje
- Cukinijos ir maltos mėsos apkepas
- Jautienos nugarinės šašlykas
- Jautienos kepsnys
- Gruziškas jautienos šašlykas
- Kiaulienos šonkauliai su daržovėmis
- Tikro dzūko pietūs
- Iškylos dešrelės
- Keptas kiaulienos kumpis
- Jautiena su garstyčių padažu
- Mėsos apkepas
- Sprandinės kepsnys grilyje
- Kepsniai su ananasais
Jautienos nugarinė, marinuota daržovių sultinyje ir sojų padaže
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Jautiena, nugarinė,
1 kilogramas -
Obelių aliejus,
30 mililitrų -
Rozmarinas, šakelės,
3 vienetai -
Daržovių sultinys,
500 mililitrų -
Sojos padažas,
500 mililitrų -
Balzaminis actas,
50 mililitrų -
Imbieras, trintas,
50 gramų -
Česnakas,
10 skiltelių -
Pastarnokas,
100 gramų - Prieskoninės žolelės
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pašalinti visus matomus nugarinės riebalus, ją nuplauti ir nusausinti.
Įtrinti druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis. Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir apkepinti nugarinę iš visų pusių, kol paruduos. Mėsą nuimti nuo ugnies ir pastatyti į šiltą vietą kelioms minutėms, papildomai užberti pipirų ir prieskoninių žolelių.
Į puodą supilti daržovių sultinį, sojų padažą ir balzaminį actą. Užvirinti, sudėti sukapotą česnaką ir sutrintą imbierą. Marinatą nuimti nuo ugnies. Kai atvės, sudėti mėsą ir laikyti 24 val. šaltoje vietoje.
Pamarinuotą mėsą išimti, nusausinti. Supjaustyti 3 mm griežinėliais. Patiekti su tarkuotais pastarnokais, trintu česnaku ir sojos padažu.
Šaltinis: Marta Smarzynska „Kuchnia wielkich mistrzow“