70 gramų | mėsa (malta) |
30 gramų | ryžiai |
šiek tiek | petražolės |
2 vienetai | kiaušiniai |
25 gramai | sviestas |
50 gramų | kvietiniai miltai |
60 gramų | jogurtas |
750 gramų | vanduo |
50 gramų | svogūnai |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Pieniška sriuba su kruopomis
- Burokėlių-grybų sriuba
- Makaronų sriuba su jautienos juostelėmis
- Soti sriuba
- Špinatų ir rūgštynių sriuba su šviežia šonine
- Pievagrybių sriuba su raugintais agurkais
- Raugintų kopūstų sriuba su džiovintais grybais
- Žuvies sriuba su kuskusu „sicilietišku stiliumi“
- Vištienos sriuba "Širdutės"
- Raugintų kopūstų sultinys
- Lapienė
- Barščiai su džiovintais grybais
- Raugintų kopūstų sriuba
- Špinatų sriuba su sūriu
- Sūrio sriuba su krevetėmis
- Bulvienė su grybais ir riešutais
- Jogurto sriuba
- Tiršta pievagrybių sriuba
- Kiškio kopūstų sriuba
- Soti žuvienė
Bulgariška sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Mėsa, malta,
70 gramų -
Ryžiai,
30 gramų - Petražolės
-
Kiaušiniai,
2 vienetai -
Sviestas,
25 gramai -
Kvietiniai miltai,
50 gramų -
Jogurtas,
60 gramų -
Vanduo,
750 gramų -
Svogūnai,
50 gramų - Druska
- Juodieji pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsa gerai sumaišoma su trupučiu smulkiai supjaustytų svogūnų, puse petražolių ir vienu baltymu, pagal skonį pasūdoma ir apibarstoma pipirais. Iš paruošto faršo padaromi nedideli apvalūs kukuliai. Jie pavoliojami miltuose ir sumetami į verdantį pasūdytą vandenį, į kurį prieš tai įdedama svogūnų, petražolių. Kukulius pavirinus 30 min., į puodą suberiami ryžiai ir dar 10 min. pavirinama. Jogurtas, tryniai, miltai sumaišomi su trupučiu atvėsintos sriubos, mišinys supilamas į puodą, ir viskas dar keletą minučių pavirinama. Sriuba pagal skonį pagardinama pipirais ir sviestu.