2 litrai | sultinys (mėsos) |
2 vienetai | bulvių |
2 vienetai | burokėliai |
1 vienetas | morkos |
2 skiltelės | česnakas |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus (arba sviestas) |
1 sauja | grybai (džiovinti) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | pipirai |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Sidabražolės sriuba
- Sriuba su perlinėm kruopom
- Trinta kukurūzų sriuba
- Ukrainietiška selianka
- Pieniška daržovių sriuba
- Dilgėlių sriuba
- Sriuba "Korėja"
- Daržovių sriuba su dešrelėmis
- Šaldytų grybų sriuba
- Arvydo lieknėjimo sriuba
- Prancūziška svogūnų sriuba
- Špinatų sriuba
- Vištienos sriuba su koldūnais
- Brokolių sriuba
- Olandiška pievagrybių sriuba
- Uogų sriuba su makaronais
- Kopūstų sriuba
- Trinta pievagrybių sriuba
- Svogūnienė su aviena
- Burokėlių sriuba
Barščiai su džiovintais grybais
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 4
-
Sultinys, mėsos,
2 litrai -
Bulvės,
2 vienetai -
Burokėliai,
2 vienetai -
Morkos,
1 vienetas -
Česnakas,
2 skiltelės -
Aliejus, arba sviestas,
2 valgomieji šaukštai -
Grybai, džiovinti,
1 sauja - Druska
- Pipirai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Burokėlius nulupame, nuplauname ir supjaustome šiaudeliais. Morką nuvalome, supjaustome šiaudeliais, česnako skilteles susmulkiname.
Visas daržoves apkepiname aliejuje arba svieste.
Džiovintus grybus keletą minučių paverdame, nukošiame ir supjaustome gabaliukais. Bulves nulupame ir supjaustome kubeliais.
Į sultinį sudedame pakepintas daržoves ir paverdame 10-15 min., po to sudedame džiovintus grybus, bulves, įberiame druskos, pipirų ir verdame, kol bulvės išverda. Baigus virti suberiame susmulkintus krapus, svogūnų laiškus. Jei mėgstate, barščiai su džiovintais grybais gali būti užbalinti grietine.