500 | žuvis (menkė, filė) |
šiek tiek | druska |
šiek tiek | juodieji pipirai |
šiek tiek | čiobreliai |
1 vienetas | kiaušiniai |
šiek tiek | miltai |
šiek tiek | džiūvėsėliai (malti) |
šiek tiek | aliejaus |
1 skiltelė | česnakas |
3 vienetai | citrinos (griežinėliai) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Jūros lydeka su kuskusu
- Lašiša su vasaros gėrybėmis
- Dorada su bulvėmis ispaniskai
- Keptas karpis tešloje
- Kepta orkaitėje lydeka
- Žuvis tešloje
- Folijoje kepta lašiša
- Redos lašiša
- Suktinukai
- Kepta žuvis su daržovėmis
- Pyragas su žuvies įdaru
- Žuvies kotletai
- Lašiša su bulvių ir morkų koše
- Lašišos kepsneliai
- Virta žuvis tešloje
- Žuvies blynukai
- Cukinijos ir žuvies blyneliai
- Itališki koldūnai
- Gurmaniškas lašišos kepsnys
- Žuvis ekvadorietiškai kokosų pieno padaže
Žuvų piršteliai (naminiai)
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
-
Žuvis, menkė, filė,
500 - Druska
- Juodieji pipirai
- Čiobreliai
-
Kiaušiniai,
1 vienetas - Miltai
- Džiūvėsėliai, malti
- Aliejus
-
Česnakas,
1 skiltelė -
Citrinos, griežinėliai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Žuvies filė supjaustykite pirštelių dydžio gabalėliais (Iš 500 g filė turėtų išeiti apie 12 pirštelių). Pabarstykite druska, pipirais.
Paruoškite 3 lėkštes su miltais, kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėlių trupiniais. Į trupinius įmaišykite čiobrelių, jog žuvis įgautų subtilų aromatą.
Žuvies file gabaliukus apvoliokite miltuose , tada suvilgykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite trupiniuose.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepkite žuvies pirštelius maždaug 5 minutes , kol jie paruduos. kepkite iš abiejų pusių. Galite pašlakstyti česnako sultimis ar įdėti česnako skiltelę į keptuvę.
Iškepusius pirštelius sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius. Patiekite su citrinos griežinėliais.