1 stiklinė | cukrus (nepilna) |
0.5 stiklinės | razinos |
0.5 stiklinės | riešutai (įvairūs, pagal skonį) |
2 valgomieji šaukštai | uogienė (slyvų, braškių ar vyšnių) |
1 arbatinis šaukštelis | citrinos (žievelė, sutarkuota arba sumalta) |
2 valgomieji šaukštai | kakava |
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
1 stiklinė | vanduo (šiltas) |
2 stiklinės | kvietiniai miltai (kaupinos) |
1 arbatinis šaukštelis | soda |
Riešutus sukapokite.
Razinas sumaišykite su riešutais.
Į dubenėlį suberkite miltus, cukrų, kakavą, vandenį ir aliejų. Išmaišykite. Į tešlą įmaišykite sodą, nugesintą su actu ar citrinos sultimis.
Suberkite citrinos žievelę, razinas, riešutus, sudėkite uogienę ir dar kartą išmaišykite.
Meduolio tešlą supilkite į kepimo formą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Ar pyragas tikrai iškepė, patikrinkite su mediniu pagaliuku.
Viršų meduolio galite padekoruoti cukraus pudra.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Bananų ir obuolienės pyragas
- Šokoladiniai keksiukai
- Vyšnių tortas
- Pyragas „Skanumėlis“
- Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir rūkyta lašiša
- Obuolių pyragas
- Pyragas su razinomis
- Aguoninis
- Varškės pyragas su slyvomis
- Obuolių pyragas su varške ir karamele
- Avižinių dribsnių pyragas su slyvomis ir riešutais
- Gedo obuolių pyragas su trupučiu apelsino
- Varškės apkepas su šokolado glaistu
- Sūrio pyragas
- Imbierinis namelis
- Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
- Gardusis slyvų pyragas
- Prancūziškas mėsos pyragas
- Varškės pyragas
- Varškės pyragas
Meduolis
- Paruošimo laikas:
-
Cukrus, nepilna,
1 stiklinė -
Razinos,
0.5 stiklinės -
Riešutai, įvairūs, pagal skonį,
0.5 stiklinės -
Uogienė, slyvų, braškių ar vyšnių,
2 valgomieji šaukštai -
Citrinos, žievelė, sutarkuota arba sumalta,
1 arbatinis šaukštelis -
Kakava,
2 valgomieji šaukštai -
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Vanduo, šiltas,
1 stiklinė -
Kvietiniai miltai, kaupinos,
2 stiklinės -
Soda,
1 arbatinis šaukštelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Razinas pamerkite vandenyje ir palikite per naktį.
Riešutus sukapokite.
Razinas sumaišykite su riešutais.
Į dubenėlį suberkite miltus, cukrų, kakavą, vandenį ir aliejų. Išmaišykite. Į tešlą įmaišykite sodą, nugesintą su actu ar citrinos sultimis.
Suberkite citrinos žievelę, razinas, riešutus, sudėkite uogienę ir dar kartą išmaišykite.
Meduolio tešlą supilkite į kepimo formą.
Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 1 valandą.
Ar pyragas tikrai iškepė, patikrinkite su mediniu pagaliuku.
Viršų meduolio galite padekoruoti cukraus pudra.