Amerikietiškas pekano riešutų pyragas
AUTORIUS:
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Autorius apie receptą: Man asmeniškai šio pyrago skonis yra kažkas nerealaus… Traškus pyrago kraštelis, kremas ir pekano riešutai sukuria tobulą skonio kombinaciją. Pekano riešutų pyragus Man asmeniškai šio pyrago skonis yra kažkas nerealaus… Traškus pyrago kraštelis, kremas ir pekano riešutai sukuria tobulą skonio kombinaciją. Pekano riešutų pyragus mėgstu tiek su mažiau, tiek su daugiau kremo, o šis gaunasi per viduriuką. Jei mėgstate pyragus su mažiau kremo, tuomet kepkite pyragą didesnėje kepimo formoje. (...daugiau) Liucija
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
2.5 stiklinės kvietiniai miltai (+šiek tiek stalo pabarstymui)
220 gramų sviestas (labai šaltas)
6 valgomieji šaukštai vanduo (ledinis)
1 valgomasis šaukštas cukrus
1 arbatinis šaukštelis druska (smulki)
Įdarui:
230 gramų pekano riešutų
4 vienetai kiaušiniai (maži, arba 3 dideli)
240 mililitrų sirupas (kukurūzų, tamsus)
100 gramų rudasis cukrus (smulkus)
55 gramai sviestas
1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo
1.5 arbatinio šaukštelio vanilės ekstraktas (arba vanilinis cukrus)
0.5 arbatinio šaukštelio druska (smulki)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Tešlai viename dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, druską ir cukrų.
2.
Sviestą supjaustome kubeliais.
3.
Ant pjaustymo lentelės paberiame miltų mišinį, suberiame sviesto kubelius ir dideliu peiliu kapojame, kol sviestas beveik tampa trupiniais. Po to suberiame likusius miltus ir vėl kapojame, kol sviestas susijungia su visais miltais. Viduryje miltų padarome nedidelę duobutę, supilame šaltą vandenį ir peiliu vėl sukapojame, po to suminkome rankomis iki vientisos masės. Nereikia perminkyti, svarbu masė susijungtų. Suformuojame 1 plokščią apskritimą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms arba į šaldymo kamerą 30 min. Tešlą galima pasiruošti ir diena prieš.
4.
Įdarui sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame pravėsti.
5.
Viename dubenyje sumaišome kukurūzų sirupą, kiaušinius, rudąjį cukrų, sviestą, vanilinį cukrų ir druską. 6 v. š. šios masės sumaišome su kukurūzų krakmolu, maišome, kol nelieka gabalėlių, po to įmaišome į dubenį su likusia mase, atidedame į šalį.
6.
2/3 pekano riešutų sukapojame peiliu nelabai smulkiai, kad būtų didesni gabalėliai ir atidedame į šalį.
7.
Tešlą išimkite 5 min prieš ruošiant pyrago pagrindą, kad šiek tiek atšiltų.
8.
Trupučiu miltų pabarstykite stalviršį ant kurio kočiosite tešlą. Iš tešlos suformuokite tokio dydžio apskritimą, kokią naudosite kepimo formą. Apskritimas turi pilnai padengti formos dugną ir kraštus. Aš naudojau maždaug 23 cm apvalią kepimo formą nelabai aukštais kraštais. Apskritimą dėkite į kepimo formą, prispauskite kraštus ir dugną. Gražiai suformuojame pyrago kraštus. Sukapotus riešutus sudedame ant pyrago dugno, išlyginame, tada užpilame 2/3 pasiruošto saldaus įdaro. Likusius nesmulkintus pekano riešutus išdėliojame ant pyrago viršaus, lėtai užpilame likusiu įdaru.
9.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min, kol pyrago viršus apskrunda. Jeigu pyrago kraštai kepa labai greitai, pyragą galite uždengti aliuminio folija ir kepti toliau. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti, tada pyrago įdaras sustings, nes kai ištrauksite iš orkaitės jis bus dar skystas. Patiekiame jau atvėsusį pyragą, po to laikome šaldytuve. Jei labai nekantraujate paragauti pyrago, prapjaukite dar šiltą ir patiekite su ledais ar grietinėle.

Populiariausi receptai šią savaitę

Amerikietiškas pekano riešutų pyragas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Tešlai: Įdarui:
Autoriaus žodis: Man asmeniškai šio pyrago skonis yra kažkas nerealaus… Traškus pyrago kraštelis, kremas ir pekano riešutai sukuria tobulą skonio kombinaciją. Pekano riešutų pyragus ( ...daugiau ) Liucija
Gaminimo eiga:
  1. Tešlai viename dubenyje sumaišome 1,5 stiklinės miltų, druską ir cukrų.

  2. Sviestą supjaustome kubeliais.

  3. Ant pjaustymo lentelės paberiame miltų mišinį, suberiame sviesto kubelius ir dideliu peiliu kapojame, kol sviestas beveik tampa trupiniais. Po to suberiame likusius miltus ir vėl kapojame, kol sviestas susijungia su visais miltais. Viduryje miltų padarome nedidelę duobutę, supilame šaltą vandenį ir peiliu vėl sukapojame, po to suminkome rankomis iki vientisos masės. Nereikia perminkyti, svarbu masė susijungtų. Suformuojame 1 plokščią apskritimą, suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms arba į šaldymo kamerą 30 min. Tešlą galima pasiruošti ir diena prieš.

  4. Įdarui sviestą ištirpiname mikrobangų krosnelėje, paliekame pravėsti.

  5. Viename dubenyje sumaišome kukurūzų sirupą, kiaušinius, rudąjį cukrų, sviestą, vanilinį cukrų ir druską. 6 v. š. šios masės sumaišome su kukurūzų krakmolu, maišome, kol nelieka gabalėlių, po to įmaišome į dubenį su likusia mase, atidedame į šalį.

  6. 2/3 pekano riešutų sukapojame peiliu nelabai smulkiai, kad būtų didesni gabalėliai ir atidedame į šalį.

  7. Tešlą išimkite 5 min prieš ruošiant pyrago pagrindą, kad šiek tiek atšiltų.

  8. Trupučiu miltų pabarstykite stalviršį ant kurio kočiosite tešlą. Iš tešlos suformuokite tokio dydžio apskritimą, kokią naudosite kepimo formą. Apskritimas turi pilnai padengti formos dugną ir kraštus. Aš naudojau maždaug 23 cm apvalią kepimo formą nelabai aukštais kraštais. Apskritimą dėkite į kepimo formą, prispauskite kraštus ir dugną. Gražiai suformuojame pyrago kraštus. Sukapotus riešutus sudedame ant pyrago dugno, išlyginame, tada užpilame 2/3 pasiruošto saldaus įdaro. Likusius nesmulkintus pekano riešutus išdėliojame ant pyrago viršaus, lėtai užpilame likusiu įdaru.

  9. Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45-50 min, kol pyrago viršus apskrunda. Jeigu pyrago kraštai kepa labai greitai, pyragą galite uždengti aliuminio folija ir kepti toliau. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir paliekame visiškai atvėsti, tada pyrago įdaras sustings, nes kai ištrauksite iš orkaitės jis bus dar skystas. Patiekiame jau atvėsusį pyragą, po to laikome šaldytuve. Jei labai nekantraujate paragauti pyrago, prapjaukite dar šiltą ir patiekite su ledais ar grietinėle.

Receptą atsiuntė Liucija
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų