Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
AUTORIUS:
Olia
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
150 gramų sviestas
100 gramų rudasis cukrus
150 gramų medus (skystas)
3 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
450 gramų kvietiniai miltai
1 arbatinis šaukštelis cinamonas
1 žiupsnelis druska
150 gramų migdolai (trinti)
2 valgomieji šaukštai cukrus
500 gramų aviečių (gali būti šaldytos)
Papuošimui:
1 žiupsnelis migdolai (lapeliai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Sviestą sumaišyti su ruduoju cukrumi ,1 kiaušiniu, medumi, 400 g miltais, kepimo milteliais, cinamonu, druska. Išminkytą tešlą, suvynioti į foliją, padėti valandai į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą iškočioti ir iškloti kepimo formos dugną, o kraštus nupjauti.
2.
Įdarui: sviestą (50 g) reikia gerai išsukti, įmaišyti migdolus, po vieną įmušti 2 likusius kiaušinius, galiausiai berkite miltus (50 g). Mase ištepti tešlą. Uogas sudėti į cukrų, išmaišyti ir paskirstyti ant migdolų masės. Jei atsirado sulčių, tai šiek tiek reikia nupilti. Ant viršaus sudėti tešlos juosteles.
3.
Kepti apie 20 - 25 minučių 180°C temperatūros karščio orkaitėje. Papuošti migdolų drožlėmis.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai: Papuošimui:
Gaminimo eiga:
  1. Sviestą sumaišyti su ruduoju cukrumi ,1 kiaušiniu, medumi, 400 g miltais, kepimo milteliais, cinamonu, druska. Išminkytą tešlą, suvynioti į foliją, padėti valandai į šaldytuvą. Atšaldytą tešlą iškočioti ir iškloti kepimo formos dugną, o kraštus nupjauti.

  2. Įdarui: sviestą (50 g) reikia gerai išsukti, įmaišyti migdolus, po vieną įmušti 2 likusius kiaušinius, galiausiai berkite miltus (50 g). Mase ištepti tešlą. Uogas sudėti į cukrų, išmaišyti ir paskirstyti ant migdolų masės. Jei atsirado sulčių, tai šiek tiek reikia nupilti. Ant viršaus sudėti tešlos juosteles.

  3. Kepti apie 20 - 25 minučių 180°C temperatūros karščio orkaitėje. Papuošti migdolų drožlėmis.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Olia
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų