Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 15
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Autorius apie receptą: Kas gali būti geriau, nei saldžios kūrybinės kančios. Juolab, kad norisi išgauti naują skonį. Pavyko, svečiams patiko, nei gabaliuko neliko, tai dalinuosi bent receptu. Su Kas gali būti geriau, nei saldžios kūrybinės kančios. Juolab, kad norisi išgauti naują skonį. Pavyko, svečiams patiko, nei gabaliuko neliko, tai dalinuosi bent receptu. Su meile ir džiaugsmu. (...daugiau) Regina
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 15
80 gramų naminis saldus svarainių sirupas
1 vienetas citrinos
2 valgomieji šaukštai vanilinis cukrus
Tešlai:
6 vienetai kiaušiniai
6 valgomieji šaukštai miltai
6 valgomieji šaukštai cukrus
1 valgomasis šaukštas druska
Kremui:
200 gramų varškė (trintos)
200 gramų mascarpone sūris
200 gramų grietinėlės, 35%
2 valgomieji šaukštai cukraus pudra
2 valgomieji šaukštai želatina
Įdarui:
200 gramų konservuotų persikų
1 saujelė spanguolės
Papuošimui:
80 gramų baltas šokoladas
80 gramų juodojo šokolado
20 gramų pienas
1 sauja riešutai
Papuošimui:
20 gramų sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.
2.
Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.
3.
Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su maskarpone ir varške. Pusėje svarainių sirupo pagal instrukciją paruošti želatiną ir ją įmaišyti į varškę. Dar galima į kremą įtrėkšti citrinos sulčių. Šią masę kiek palaikyti vėsiai, kad taptų tiršta.
4.
Svarainių likusį sirupą paskaninti citrina ir šiuo gardumynu šluotele apšlakstyti biskvitą. Ant jo ištepti kremą, išdėlioti pjaustytus persikus, pabarstyti spanguolių ir suvynioti. Padėti šaltai nakčiai.
5.
Aš puošiau šokoladu, baltu ir juodu, bei riešutais. Šlakelį pieno užvirti su sviestu, padalinti perpus ir supilti į tirpinto šokolado mases, supilti į paprastus 2 maišelius, prakirpti po skylutę iš protarpiais šlakstyti baltu šokoladu, berti smulkintų riešutų, juodu šokoladu pašlakstyti, vėl riešutų, vėl šokolado. Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Vyniotinis su maskarpone, persikais ir spanguolėmis

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 15
Ingredientai: Tešlai: Kremui: Įdarui: Papuošimui: Papuošimui:
Autoriaus žodis: Kas gali būti geriau, nei saldžios kūrybinės kančios. Juolab, kad norisi išgauti naują skonį. Pavyko, svečiams patiko, nei gabaliuko neliko, tai dalinuosi bent receptu. Su ( ...daugiau ) Regina
Gaminimo eiga:
  1. Kiaušinius su cukrumi ir druska šluotele plakti ilgai, kol taps tiršta mase. Aš plakiau 15 minučių. Tuomet įsijoti miltus, maišant, galima dėti citrinos žievelių. Sviestiniu popieriumi iškloti skardą, dar patepti sviestu. Pilti ant jos tešlą. Dėti į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepti apie 14 minučių.

  2. Ant stalo patiesti kitą kepimo popierių, pabarstyti cukraus pudros ir ant jo išversti biskvitą, popierių nuo viršaus nulupti. Biskvitą su visu popieriumi susukti, kad, kol ruošime įdarą, jis truputį vėstų ir laikytų vyniotinio formą.

  3. Grietinėlę išplakti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su maskarpone ir varške. Pusėje svarainių sirupo pagal instrukciją paruošti želatiną ir ją įmaišyti į varškę. Dar galima į kremą įtrėkšti citrinos sulčių. Šią masę kiek palaikyti vėsiai, kad taptų tiršta.

  4. Svarainių likusį sirupą paskaninti citrina ir šiuo gardumynu šluotele apšlakstyti biskvitą. Ant jo ištepti kremą, išdėlioti pjaustytus persikus, pabarstyti spanguolių ir suvynioti. Padėti šaltai nakčiai.

  5. Aš puošiau šokoladu, baltu ir juodu, bei riešutais. Šlakelį pieno užvirti su sviestu, padalinti perpus ir supilti į tirpinto šokolado mases, supilti į paprastus 2 maišelius, prakirpti po skylutę iš protarpiais šlakstyti baltu šokoladu, berti smulkintų riešutų, juodu šokoladu pašlakstyti, vėl riešutų, vėl šokolado. Skanaus.

Receptą atsiuntė Regina
Reklama:

Komentarai (2)


  • Edita 2017-03-14 18:36

    O su druska cia viskas ok....1 saukstas????


Daugiau receptų