| 4 litrai | vanduo |
| 50 gramų | sviestas |
| 300 gramų | kiauliena (liesa) |
| 0.5 litro | voveraitės |
| 500 gramų | moliūgai |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 2 vienetai | bulvių |
| 2 vienetai | morkos |
| 1 vienetas | pomidorai |
| 1 vienetas | paprika (milteliai) |
| 0.25 vieneto | obuoliai (antaninis) |
| šiek tiek | petražolės (žalios) |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | paprika (milteliai) |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
| šiek tiek | lauro lapų (lapai, malti) |
| šiek tiek | bazilikas |
| šiek tiek | ciberžolė |
| šiek tiek | česnakas (laiškai, džiovinti) |
| šiek tiek | kmynai |
| 1 valgomasis šaukštas | šaltalankis (džiovintos uogos) |
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žirnių sriuba
-
Pieniška sriuba su cukinija
-
Aštri meksikietiška sriuba
-
Grybų sriuba
-
Baravykų sriuba su cukinija
-
Rūgštynių ir špinatų sriuba
-
Svogūnų sriuba
-
Šviežių žirnių sriuba
-
Trinta porų ir bulvių sriuba
-
Trinta brokolių sriuba
-
Paprasta kopūstų sriuba
-
Suomiška žuvienė
-
Itališka svogūnų sriuba
-
Sūrio sriuba
-
Perlinių kruopų košė
-
Jogurto sriuba
-
Burokėlių-grybų sriuba
-
Grybų sriuba su sūriu
-
Kreminė krevečių sriuba
-
Sriuba su brokoliais
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
4 litrai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiauliena, liesa,
300 gramų -
Voveraitės,
0.5 litro -
Moliūgai,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
2 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Pomidorai,
1 vienetas -
Paprika, milteliai,
1 vienetas -
Obuoliai, antaninis,
1/4 vieneto - Petražolės, žalios
-
Paprika, milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Juodieji pipirai, malti
-
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai - Lauro lapai, lapai, malti
- Bazilikas
- Ciberžolė
- Česnakas, laiškai, džiovinti
- Kmynai
-
Šaltalankis, džiovintos uogos,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą susmulkinti, sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku pipirų, maltų lapelių bei žiupsneliu saldžiosios paprikos miltelių ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą bei voveraites. Tuomet reikia susmulkinti kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste bei supiltį į puodą. Sudėti bulves.
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!
Komentarai (4)
-
Regina
2011-07-29 23:14
Ingredientuose turi būti 1 šaukštas džiovintų šaltalankio uogų:) Pamiršau:( :-(
