Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
4 litrai vanduo
50 gramų sviestas
300 gramų kiauliena (liesa)
0.5 litro voveraitės
500 gramų moliūgai
2 vienetai svogūnai
2 vienetai bulvių
2 vienetai morkos
1 vienetas pomidorai
1 vienetas paprika (milteliai)
0.25 vieneto obuoliai (antaninis)
šiek tiek petražolės (žalios)
0.5 arbatinio šaukštelio paprika (milteliai)
šiek tiek juodieji pipirai (malti)
2 arbatiniai šaukšteliai druska
šiek tiek lauro lapų (lapai, malti)
šiek tiek bazilikas
šiek tiek ciberžolė
šiek tiek česnakas (laiškai, džiovinti)
šiek tiek kmynai
1 valgomasis šaukštas šaltalankis (džiovintos uogos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Mėsą susmulkinti, sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku pipirų, maltų lapelių bei žiupsneliu saldžiosios paprikos miltelių ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą bei voveraites. Tuomet reikia susmulkinti kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste bei supiltį į puodą. Sudėti bulves.
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Mėsą susmulkinti, sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku pipirų, maltų lapelių bei žiupsneliu saldžiosios paprikos miltelių ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą bei voveraites. Tuomet reikia susmulkinti kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste bei supiltį į puodą. Sudėti bulves.
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!

Reklama:

Komentarai (1)


  • Regina 2011-07-29 23:14

    Ingredientuose turi būti 1 šaukštas džiovintų šaltalankio uogų:) Pamiršau:( :-(


Daugiau receptų