| 4 litrai | vanduo |
| 50 gramų | sviestas |
| 300 gramų | kiauliena (liesa) |
| 0.5 litro | voveraitės |
| 500 gramų | moliūgai |
| 2 vienetai | svogūnai |
| 2 vienetai | bulvių |
| 2 vienetai | morkos |
| 1 vienetas | pomidorai |
| 1 vienetas | paprika (milteliai) |
| 0.25 vieneto | obuoliai (antaninis) |
| šiek tiek | petražolės (žalios) |
| 0.5 arbatinio šaukštelio | paprika (milteliai) |
| šiek tiek | juodieji pipirai (malti) |
| 2 arbatiniai šaukšteliai | druska |
| šiek tiek | lauro lapų (lapai, malti) |
| šiek tiek | bazilikas |
| šiek tiek | ciberžolė |
| šiek tiek | česnakas (laiškai, džiovinti) |
| šiek tiek | kmynai |
| 1 valgomasis šaukštas | šaltalankis (džiovintos uogos) |
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Paprikų ir vištienos sriuba
-
Sriuba su brokoliais
-
Trinta aguročių sriuba
-
Tiršta sūrio sriuba
-
Burokėlių-grybų sriuba
-
Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
-
Svogūnų sriuba
-
Šiuolaikiška blėkų sriuba
-
Vištienos sriuba su koldūnais
-
Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
-
Pievagrybių sriuba su anakardžiais
-
Rudeniu kvepianti kreminė baravykų sriuba
-
Meksikietiška sriuba
-
Obuolių sriuba "Svorio netektis"
-
Trinta porų ir bulvių sriuba
-
Baravykų sriuba
-
Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
-
Trinta moliūgų sriuba
-
Grybų sriuba su duona
-
Tofu sriuba su daržovėmis
Voveraičių sriuba su džiovintais šaltalankiais ir kmynais
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Vanduo,
4 litrai -
Sviestas,
50 gramų -
Kiauliena, liesa,
300 gramų -
Voveraitės,
0.5 litro -
Moliūgai,
500 gramų -
Svogūnai,
2 vienetai -
Bulvės,
2 vienetai -
Morkos,
2 vienetai -
Pomidorai,
1 vienetas -
Paprika, milteliai,
1 vienetas -
Obuoliai, antaninis,
1/4 vieneto - Petražolės, žalios
-
Paprika, milteliai,
0.5 arbatinio šaukštelio - Juodieji pipirai, malti
-
Druska,
2 arbatiniai šaukšteliai - Lauro lapai, lapai, malti
- Bazilikas
- Ciberžolė
- Česnakas, laiškai, džiovinti
- Kmynai
-
Šaltalankis, džiovintos uogos,
1 valgomasis šaukštas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Mėsą susmulkinti, sumaišyti su vienu šaukšteliu druskos, trupučiuku pipirų, maltų lapelių bei žiupsneliu saldžiosios paprikos miltelių ir pakepinti keptuvėje su truputėliu sviesto. Supilti į verdantį vandenį troškintą mėsą bei voveraites. Tuomet reikia susmulkinti kubeliais moliūgą, supjaustyti svogūnus, papriką, sutarkuoti 1 morką ir šių daržovių mišinį apkepti irgi svieste bei supiltį į puodą. Sudėti bulves.
Sriubą reikia virti apie 45 min, todėl, kai lieka apie 15 min. iki virimo pabaigos, suberiama likusi druska, sudedamas smulkintas obuolys, pomidoras, džiovintos šaltalankio uogos, kmynai, po trupučiuką baziliko, ciberžolės, įberiamas šaukštelis džiovintų laiškinių svogūnų, įdedama žalių smulkintų petražolių.
Puošti petražolėmis bei kita morka, išvirta sriuboje.
Skanaus!
Komentarai (4)
-
Regina
2011-07-29 23:14
Ingredientuose turi būti 1 šaukštas džiovintų šaltalankio uogų:) Pamiršau:( :-(
