
2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 vienetai | morkos |
200 gramų | cukinija |
150 gramų | salierai (šaknis) |
1 vienetas | paprika (saldžioji) |
1 vienetas | pomidorai |
1 sauja | lęšiai (žalieji) |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | krapai |
Daržovės susmulkinamos. Puode įkaitintame aliejuje pakepinti pomidorus, vėliau sudėti likusias daržoves bei lęšius. Įpilti vandens, sumažinti ugnį ir virti 2 valandas. Prieš baigiant virti pagardinti bazilikais, krapais – kas patinka.
Sriuba turi būti labai tiršta – „kad šaukštas stovėtu“ :)
Gaminau šį patiekalą pirmą kartą ir galvojau, kad po 2 valandų daržovės labai suminkštės ir bus ne sriuba, o košė. Bet nieko panašaus, gavosi labai skani ir graži sriuba – minestrone.
Skanaus! :)
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trinta bulvienė
-
Miško grybų ir burokėlių sriuba
-
Sūrio sriuba su krevetėmis
-
Jogurtinė sriuba
-
Ukrainietiška selianka
-
Baltųjų pupelių sriuba su daržovėmis
-
Florentietiška špinatų sriuba
-
Tofu sriuba su daržovėmis
-
Brokolių sriuba su pupomis
-
Trinta morkų ir moliūgų sriuba
-
Trinta moliūgų sriuba
-
Burokėlių lapkočių sriuba
-
Sriuba "Čili"
-
Grybų sriuba
-
Žirnių sriuba su rūkyta mėsa ir skrudinta duona
-
Pomidorų sriuba su bazilikais
-
Pieniška moliūgų sriuba su makaronais
-
Žirnių su perlinėmis kruopomis sriuba
-
Raugintų kopūstų sriuba
-
Trinta porų ir bulvių sriuba
Sriuba „Minestrone“

- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
2 vienetai -
Cukinija,
200 gramų -
Salierai, šaknis,
150 gramų -
Paprika, saldžioji,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Lęšiai, žalieji,
1 sauja - Bazilikas
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minestrone - tai itališka daržovių sriuba. Į minestrone dedamos sezoninės daržovės. Tai ne vegetariškas patiekalas. Galima dėti vištienos, mėsos gabaliukus. "Minestroniška" ją daro daržovių gausa ir įvairovė. Seniau minestrone buvo tipiškas neturtingų žmonių valgis, todėl į puodą patekdavo tai, kas buvo "po ranka".
Daržovės susmulkinamos. Puode įkaitintame aliejuje pakepinti pomidorus, vėliau sudėti likusias daržoves bei lęšius. Įpilti vandens, sumažinti ugnį ir virti 2 valandas. Prieš baigiant virti pagardinti bazilikais, krapais – kas patinka.
Sriuba turi būti labai tiršta – „kad šaukštas stovėtu“ :)
Gaminau šį patiekalą pirmą kartą ir galvojau, kad po 2 valandų daržovės labai suminkštės ir bus ne sriuba, o košė. Bet nieko panašaus, gavosi labai skani ir graži sriuba – minestrone.
Skanaus! :)
Komentarai (3)
-
liu
2010-12-16 11:20
verdu panasia,nes gyvenu Ispanijoje.rekomenduoju visiems,tikrai skanu. :taip: