2 valgomieji šaukštai | aliejaus |
2 vienetai | morkos |
200 gramų | cukinija |
150 gramų | salierai (šaknis) |
1 vienetas | paprika (saldžioji) |
1 vienetas | pomidorai |
1 sauja | lęšiai (žalieji) |
šiek tiek | bazilikas |
šiek tiek | krapai |
Daržovės susmulkinamos. Puode įkaitintame aliejuje pakepinti pomidorus, vėliau sudėti likusias daržoves bei lęšius. Įpilti vandens, sumažinti ugnį ir virti 2 valandas. Prieš baigiant virti pagardinti bazilikais, krapais – kas patinka.
Sriuba turi būti labai tiršta – „kad šaukštas stovėtu“ :)
Gaminau šį patiekalą pirmą kartą ir galvojau, kad po 2 valandų daržovės labai suminkštės ir bus ne sriuba, o košė. Bet nieko panašaus, gavosi labai skani ir graži sriuba – minestrone.
Skanaus! :)
Populiariausi receptai šią savaitę
- Žiedinių kopūstų tyrė
- Sriuba "Tom Yum Kung"
- Moliūgų sriuba su maskarponės sūriu
- Tiršta kopūstų sriuba
- Trinta burokelių sriuba
- Pikantiška trinta sriubytė su skrebučiais
- Jogurto sriuba
- Suomiška žuvienė
- Grybų sriuba su sūriu
- Pomidorinė sriuba
- Perlinių kruopų košė
- Ukrainietiški barščiai
- Itališka svogūnų sriuba
- Mėlynių sriuba
- Agurkų sriuba
- Žalumynų ir sūrio sriuba
- Moliūgų sriuba su kepinta mėsa ir porais
- Trinta cukinijų sriuba
- Lašišos ir lešių sriuba
- Tiršta daržovių sriuba
Sriuba „Minestrone“
- Paruošimo laikas:
-
Aliejus,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos,
2 vienetai -
Cukinija,
200 gramų -
Salierai, šaknis,
150 gramų -
Paprika, saldžioji,
1 vienetas -
Pomidorai,
1 vienetas -
Lęšiai, žalieji,
1 sauja - Bazilikas
- Krapai
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Minestrone - tai itališka daržovių sriuba. Į minestrone dedamos sezoninės daržovės. Tai ne vegetariškas patiekalas. Galima dėti vištienos, mėsos gabaliukus. "Minestroniška" ją daro daržovių gausa ir įvairovė. Seniau minestrone buvo tipiškas neturtingų žmonių valgis, todėl į puodą patekdavo tai, kas buvo "po ranka".
Daržovės susmulkinamos. Puode įkaitintame aliejuje pakepinti pomidorus, vėliau sudėti likusias daržoves bei lęšius. Įpilti vandens, sumažinti ugnį ir virti 2 valandas. Prieš baigiant virti pagardinti bazilikais, krapais – kas patinka.
Sriuba turi būti labai tiršta – „kad šaukštas stovėtu“ :)
Gaminau šį patiekalą pirmą kartą ir galvojau, kad po 2 valandų daržovės labai suminkštės ir bus ne sriuba, o košė. Bet nieko panašaus, gavosi labai skani ir graži sriuba – minestrone.
Skanaus! :)
Komentarai (3)
-
liu
2010-12-16 11:20
verdu panasia,nes gyvenu Ispanijoje.rekomenduoju visiems,tikrai skanu. :taip: