1 vienetas | jaučio inkstai |
1 vienetas | veršiena (liežuvis) |
200 gramų | agurkų (rauginti(ne marinuoti)) |
2 valgomieji šaukštai | perlinės kruopos |
2 vienetai | morkos (mažytės) |
1 vienetas | petražolės (šaknis) |
1 vienetas | salierai (nedidėlis) |
1 vienetas | bulvių |
2 vienetai | svogūnai (smulkinti) |
šiek tiek | žalumynų (krapai, petražolės, salierai) |
3 vienetai | lauro lapų (lapai) |
6 vienetai | juodieji pipirai (žirneliai) |
2 vienetai | kvapieji pipirai (žirneliai) |
Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5-10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar
5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą.
Liežuvį (geriausiai veršelio) virkite, kol jis bus pusiau išvirtas, įkiškite po šaltu vandeniu ir nulupkite. Odelė turėtų lengvai luptis.
Viralą, kuriame virė liežuvis, kartu supjaustytu liežuviu supilkite į puodą, kuriame sudėti inkstai, įpilkite verdančio vandens ir pusvalandį virkite.
Tuo tarpu užsiimkite kitais darbais, kurių reikia agurkinei.
Du šaukštus perlinių kruopų perplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite brinkti.
Agurkus supjaustykite ir virkite jų pačių rauge 10 min., visą laiką nuimdami atsiradusias putas.
Supjaustykite plonomis juostelėmis morkas, petražolę, salierą, kubeliais - vieną bulvę.
Dabar reikia viską sujungti, bet tai padaryti reikia protingai.
Pirmiausiai į sriubą sumeskite šaknines daržoves ir kruopas.
Už 10 minučių - bulves ir du susmulkintus svogūnus.
Ir tik po to, kai viskas išvirs - agurkus kartu su skysčiu (raugu).
Sriubos geriausiai nesūdyti visai, o įpilti daugiau agurkų raugo.
Likus 3 minutėms iki pabaigos sudėkite susmulkintus žalumynus: krapus, petražoles, saliero lapelius, 3 lauro lapus, 6 žirnelius juodųjų ir 2 žirnelius kvapiųjų pipirų.
Po to išjunkite ugnį, sandariai uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti (jei yra kantrybės).
Valgoma, žinoma, su grietine ir juoda duona.
Paprastesnė, bet ir prastesnė agurkine iš paukštienos (geriausiai - antienos). Subproduktus - skrandukus, širdeles, kepenis, kaklus - smulkiai supjausytiti, užpilti verdančiu vandeniu ir virti valandą. Visa kita - žr. aukščiau. Tik perlines kuopas galima pakeisti ryžiais, o prieskonių rinkinį papildyti česnako ir raudonėliu.
Agurkinę galima virti ir iš žuvies (kas sudėtingiau) ir vegetariškai (kas kvaila), bet jos negalima išvirti be raugintų agurkų.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Olandiška pievagrybių sriuba
- Sriuba "Sveikata"
- Čili sriuba
- Pieniška sriuba su cukinija
- Greitoji sriubukė
- Pomidorų sriuba su mocarelos sūriu
- Jogurtinė sriuba
- Vengriška žuvienė
- Lašišos galvyčių sriubytė
- Žirnių sriuba lenkiškai
- Daržovių sriuba
- Agurkų sriuba
- Lauros šaltibarščiai
- Burokėlių sriuba
- Prancūziška svognų sriuba
- Vištienos sriuba su makaronais
- Tiršta kopūstų sriuba
- Žuvienė iš konservų
- Sūrio sriuba
- Meksikietiška sriuba
Agurkų sriuba
- Paruošimo laikas:
-
Jaučio inkstai,
1 vienetas -
Veršiena, liežuvis,
1 vienetas -
Agurkai, rauginti(ne marinuoti),
200 gramų -
Perlinės kruopos,
2 valgomieji šaukštai -
Morkos, mažytės,
2 vienetai -
Petražolės, šaknis,
1 vienetas -
Salierai, nedidėlis,
1 vienetas -
Bulvės,
1 vienetas -
Svogūnai, smulkinti,
2 vienetai - Žalumynai, krapai, petražolės, salierai
-
Lauro lapai, lapai,
3 vienetai -
Juodieji pipirai, žirneliai,
6 vienetai -
Kvapieji pipirai, žirneliai,
2 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visų pirmą pamirškite bet kokias valgyklines asociacijas susijusias su agurkine sriuba. O tai padarę imkitės subproduktų paruošimo darbų, nes agurkinė verdama būtent su jais.
Inkstus perpjaukite išilgai, išmirkykite, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirinkite. Pavirę 5-10 minučių, vandenį nupilkite, inkstus išplaukite, vėl užpilkite šaltu vandeniu ir virkite dar
5 minutes. Po to susmulkinkite ir sudėkite juos į puodą.
Liežuvį (geriausiai veršelio) virkite, kol jis bus pusiau išvirtas, įkiškite po šaltu vandeniu ir nulupkite. Odelė turėtų lengvai luptis.
Viralą, kuriame virė liežuvis, kartu supjaustytu liežuviu supilkite į puodą, kuriame sudėti inkstai, įpilkite verdančio vandens ir pusvalandį virkite.
Tuo tarpu užsiimkite kitais darbais, kurių reikia agurkinei.
Du šaukštus perlinių kruopų perplaukite, užpilkite verdančiu vandeniu ir uždengę palikite brinkti.
Agurkus supjaustykite ir virkite jų pačių rauge 10 min., visą laiką nuimdami atsiradusias putas.
Supjaustykite plonomis juostelėmis morkas, petražolę, salierą, kubeliais - vieną bulvę.
Dabar reikia viską sujungti, bet tai padaryti reikia protingai.
Pirmiausiai į sriubą sumeskite šaknines daržoves ir kruopas.
Už 10 minučių - bulves ir du susmulkintus svogūnus.
Ir tik po to, kai viskas išvirs - agurkus kartu su skysčiu (raugu).
Sriubos geriausiai nesūdyti visai, o įpilti daugiau agurkų raugo.
Likus 3 minutėms iki pabaigos sudėkite susmulkintus žalumynus: krapus, petražoles, saliero lapelius, 3 lauro lapus, 6 žirnelius juodųjų ir 2 žirnelius kvapiųjų pipirų.
Po to išjunkite ugnį, sandariai uždenkite dangčiu ir leiskite sriubai pastovėti (jei yra kantrybės).
Valgoma, žinoma, su grietine ir juoda duona.
Paprastesnė, bet ir prastesnė agurkine iš paukštienos (geriausiai - antienos). Subproduktus - skrandukus, širdeles, kepenis, kaklus - smulkiai supjausytiti, užpilti verdančiu vandeniu ir virti valandą. Visa kita - žr. aukščiau. Tik perlines kuopas galima pakeisti ryžiais, o prieskonių rinkinį papildyti česnako ir raudonėliu.
Agurkinę galima virti ir iš žuvies (kas sudėtingiau) ir vegetariškai (kas kvaila), bet jos negalima išvirti be raugintų agurkų.
Komentarai (2)
-
Auguste
2010-08-24 18:57
skanu :ok: ir lengva padaryti