
300 gramų | miltai |
600 gramų | varškė |
3 vienetai | kiaušiniai |
300 gramų | cukrus |
150 gramų | grietinė |
180 gramų | sviestas |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
1 žiupsnelis | druska |
5 arbatiniai šaukšteliai | kukurūzų miltai |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Keksas x 2
-
Šokoladinis pyragas
-
Pyragas su persikais
-
Moliūgų sezono atidarymo pyragas
-
Sūrio pyragas
-
Aguonų pyragas su puta
-
Aguonų pyragas Kalėdoms
-
Obuolių pyragas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
-
Napoleonas iš sluoksniuotos bemielės tešlos
-
Pavasariškai žalias pyragas
-
Bananinis pyragas
-
Tinginys tarp aguonų
-
Karamelinis pyragas
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške, špinatais ir pomidorais
-
Varškės pyragas "Draugytė" pagal Gabiją
-
Senovinis varškės pyragas
-
Vyniotinis su aguonomis
Varškės pyragas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Miltai,
300 gramų -
Varškė,
600 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
300 gramų -
Grietinė,
150 gramų -
Sviestas,
180 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kukurūzų miltai,
5 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Visų pirma paruošiam tešlą. Į puodą dedam miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišom. Sviestą išlydome ant nedidelės ugnies, beriame 150 g cukraus ir gerai išmaišome, kad sviestas kiek atvėstų, o cukrus ištirptų. Tada įmušame vieną kiaušinį ir vėl labai gerai išmaišome, kad būtų vientisa masė. Tada visą masę supilame į miltus ir išminkome tešlą. Ją padedame į šaldytuvą (jeigu turite galimybę, tai gerai būtų tešlą šaldytuve laikyti 1-2 val.).
Dabar darysime įdarą: du kiaušinius suplakame su likusiu cukrumi (150 g), varškę sutriname su blenderiu. Sumaišome varškę, kiaušinių plakinį, grietinę, dedame kukurūzų miltus.
Kepimo skardą aptepame sviestu. Į dugną dedame 2/3 tešlos. Pilame varškės masę. Ant viršaus sutrupiname likusią tešlą (galima trupinti pirštais, galima tarkuoti :)). Pyragą kepame 190°C temperatūroje apie 45 minutes. Tikrinkite, ar iškepė varškės masė (su degtuku, dantų krapštuku ar pan.).
Komentarai (3)
-
indre
2015-12-08 17:27
O kur galima nusipirkti kukuruzu miltu arba kas juos gali pakeisti