Apvalus „Napoleonas“
AUTORIUS:
silvijuma
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų tešla (Sluoksniuota bemielė)
200 gramų sviestas ( (82 proc. ))
1 skardinė kondensuotas pienas (saldus)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
1.
Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temp. ir kepti sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustytus 1 cm pločio juostelėmis. Leisti joms atvėsti, kokias 3 – 4 pasidėti atskirai, nes jų reikės padaryti trupiniams.
2.
Pertepimui iki purumo išsukti kambario temperatūros sviestą ir supilti kondensuotą pieną, ir išplakti iki vientisos masės.
3.
Ant maistinės plėvelės, kurios turi būti nemažas gabalas, nes reikės su ja susukti visą pyragą, per juostelių ilgį ir plotį papilti kremo ir dėti juosteles ant kremo sluoksnio, tada vėl tepti kremą, o ant viršaus dėti juostelių sluoksnį. Ir taip kartoti kol sidėsit visas juosteles, paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Išeina 3 – 4 sluoksniai.
4.
Tą juostelių krūvelę su plėvele susukti į ritiniuką. Viską gerai suspausti, tik nereikia persistengti, kad nesutrupinti.
5.
Per naktį palikti šaldytuve, bet jei ra galimybė, jis ten gali pastovėti kokias dvi – tris dienikes, no to tik skanesnis bus.
6.
Išėmus iš šaldytuvo, išvynioti iš plėvelės ir iš likusių juostelių padaryti trupinius, jais aplipinti visą pyragą. Po to pjaustyti riekelėmis.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Apvalus „Napoleonas“

Komentarai: 3
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinti iki 200-220°C temp. ir kepti sluoksniuotos bemielės tešlos lakštus supjaustytus 1 cm pločio juostelėmis. Leisti joms atvėsti, kokias 3 – 4 pasidėti atskirai, nes jų reikės padaryti trupiniams.

  2. Pertepimui iki purumo išsukti kambario temperatūros sviestą ir supilti kondensuotą pieną, ir išplakti iki vientisos masės.

  3. Ant maistinės plėvelės, kurios turi būti nemažas gabalas, nes reikės su ja susukti visą pyragą, per juostelių ilgį ir plotį papilti kremo ir dėti juosteles ant kremo sluoksnio, tada vėl tepti kremą, o ant viršaus dėti juostelių sluoksnį. Ir taip kartoti kol sidėsit visas juosteles, paskutinis sluoksnis turi būti kremo. Išeina 3 – 4 sluoksniai.

  4. Tą juostelių krūvelę su plėvele susukti į ritiniuką. Viską gerai suspausti, tik nereikia persistengti, kad nesutrupinti.

  5. Per naktį palikti šaldytuve, bet jei ra galimybė, jis ten gali pastovėti kokias dvi – tris dienikes, no to tik skanesnis bus.

  6. Išėmus iš šaldytuvo, išvynioti iš plėvelės ir iš likusių juostelių padaryti trupinius, jais aplipinti visą pyragą. Po to pjaustyti riekelėmis.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė silvijuma
Reklama:

Komentarai (3)


  • virginija dambrauskiene 2015-04-18 10:53

    Labai skanu issamei isdestytos mintys


Daugiau receptų