
200 gramų | margarinas |
3 vienetai | kiaušiniai |
200 gramų | grietinė |
500 gramų | kvietiniai miltai |
250 mililitrų | kondensuotas pienas |
1 stiklinė | razinos |
20 vienetų | abrikosų (džiovinti) |
šiek tiek | aliejaus (formai patepti) |
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos 150 C temperatūros orkaitėje kol lengvai paruduos. Iškepus trupinius dar lengvai palaužome rankomis, kad neliktų didelių gabalų. Trupinius, razinas ir supjaustytus abrikosus suberiame į puodą. Kondensuotą pieną (su neatidarytu indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome. Kepimo formą patepame aliejumi. Į ją sudedame paruoštą masę, paslegiame ir laikome per naktį. Trupinių pyragą išimame iš formos ir parą laikome kambario temperatūroje, kad apdžiūtų.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Biskvitinis obuolių pyragas
-
Studentiškas vyniotinis
-
Velykinė banda
-
Keksas "C"
-
Varškės ir moliūgų apkepas
-
Traškius
-
Medaus tortas su želė ir kava
-
Daniškas kalėdinis pyragas
-
Erikos šokoladinis pyragas su karameliniais obuoliais ir šokolado užpilu
-
Varkės pyragas
-
Lietinių pyragas
-
Kokosinis obuolių pyragas
-
Varškės pyragas
-
Biskvitinis plokštainis "Kinder Milk Slice"
-
Šokoladinis varškės pyragas "Vasaros naktis"
-
Pyragas su vyšnių uogiene puodelyje
-
Kakavinis varškės tortas su karamelizuotomis kriaušėmis
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Velykinis pyragas su įdaru
-
Apkepas „Greitukas“
Trupiniuotis

- Paruošimo laikas:
-
Margarinas,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinė,
200 gramų -
Kvietiniai miltai,
500 gramų -
Kondensuotas pienas,
250 mililitrų -
Razinos,
1 stiklinė -
Abrikosai, džiovinti,
20 vienetų - Aliejus, formai patepti
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Iš trupiniams skirtų produktų išminkome tešlą ir 3-5 val. ją, suvyniotą į maistinę plėvelę, laikome šaldytuve.
Atšaldytą tešlą sutarkuojame stambia trintuve ir kepame ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos 150 C temperatūros orkaitėje kol lengvai paruduos. Iškepus trupinius dar lengvai palaužome rankomis, kad neliktų didelių gabalų. Trupinius, razinas ir supjaustytus abrikosus suberiame į puodą. Kondensuotą pieną (su neatidarytu indeliu) verdame puode su vandeniu apie 2 val. Atvėsusį jį sudedame į trupinius ir gerai išmaišome. Kepimo formą patepame aliejumi. Į ją sudedame paruoštą masę, paslegiame ir laikome per naktį. Trupinių pyragą išimame iš formos ir parą laikome kambario temperatūroje, kad apdžiūtų.
Komentarai (5)
-
alytus
2015-02-11 22:14
Verdama 2 val. Todėl, kad gautūsi rudas kaip rudu du
-
Mildute
2014-04-01 17:58
Atrodo skaniai :) tik kodėl reikia dvi valandas kaitinti kondensuotą pieną?
-
:)
2014-02-05 19:58
Labai skanus sitas dalykas, bet foto tai visiskai ne i tema. Atrodo jis visai kitaip, panasiai kaip kukuruzai su irisais