Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
AUTORIUS:
Spelta,
Porcijų skaičius: 5
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 5
350 gramų spelta šviesūs miltai
200 gramų pienas
150 gramų kvietiniai miltai
150 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
125 gramai sviestas
80 gramų vanduo
30 gramų šlapios mielės
10 gramų vanilinis cukrus
5 gramai druska
5 gramai cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
1.
Į šiltą vandenį (25ºC) įdėti mieles ir ištirpinti.
Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min).
2.
Į kitą dubenį supilti pieną ir 250 g kvietinių miltų bei pirma paruoštą mielių masę.
Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min.
3.
Po to, į dubenį su pastovėjusia mase suberti abiejų rūšių miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir išmaišyti tešlą.
Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti.
4.
Stalą pabarstyti miltais, tešlą šiek tiek iškočioti ir nubarstyti paviršių cinamonu (arba cinamono sumaišyto su cukrumi).
Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą.
Kildyti apie 1 val.
5.
Pakilusio pyrago paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje (200ºC).
Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė).
Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.

Populiariausi receptai šią savaitę

Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais

Komentarai: 2
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 5
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Į šiltą vandenį (25ºC) įdėti mieles ir ištirpinti.
    Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min).

  2. Į kitą dubenį supilti pieną ir 250 g kvietinių miltų bei pirma paruoštą mielių masę.
    Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min.

  3. Po to, į dubenį su pastovėjusia mase suberti abiejų rūšių miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir išmaišyti tešlą.
    Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą.
    Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti.

  4. Stalą pabarstyti miltais, tešlą šiek tiek iškočioti ir nubarstyti paviršių cinamonu (arba cinamono sumaišyto su cukrumi).
    Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą.
    Kildyti apie 1 val.

  5. Pakilusio pyrago paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 15 minučių iš anksto įkaitintoje orkaitėje (200ºC).
    Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė).
    Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Spelta
Reklama:

Komentarai (2)


Daugiau receptų