Imbierinis namelis
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
60 gramų sviestas
60 gramų medus
100 gramų cukrus
2 vienetai kiaušiniai
1 arbatinis šaukštelis soda (nugesinta)
300 gramų kvietiniai miltai
šiek tiek imbieras
šiek tiek kardamonas
šiek tiek cinamonas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Tešlos liks iš jos galėsit išsikept sausainukų.

Glaistui (royal icing)
500 g cukraus pudros
2 baltymų

Karštoje vonelėje, dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu, ištirpinti sviestą, medų ir cukrų. Supilt išplaktus kiaušinius į ištirpusį sviestą, medų ir cukrų ir gerai išmaišyt. Supilt ir nugesintą soda. Atskirame inde sumaišyt miltus su prieskoniais ir i ši mišinį supilt ištirpinta sviesta, medų, cukrų ir kiaušinius.

Viską dar kartą gerai išmaišyt ir palikt tešlą kelioms valandoms.
Tada iškočiot, supjaustyt pagal išsikirptus lekalus ir kept detales. Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje pagal Celsijų apie 15-20 minučių.
Atvėsus, klijuoti su pasidarytu glajumi. Palikti namelį sutvirtėti.

Populiariausi receptai šią savaitę

Imbierinis namelis

Komentarai: 5
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Tešlos liks iš jos galėsit išsikept sausainukų.

Glaistui (royal icing)
500 g cukraus pudros
2 baltymų

Karštoje vonelėje, dubenyje, įstatytame į puodą su verdančiu vandeniu, ištirpinti sviestą, medų ir cukrų. Supilt išplaktus kiaušinius į ištirpusį sviestą, medų ir cukrų ir gerai išmaišyt. Supilt ir nugesintą soda. Atskirame inde sumaišyt miltus su prieskoniais ir i ši mišinį supilt ištirpinta sviesta, medų, cukrų ir kiaušinius.

Viską dar kartą gerai išmaišyt ir palikt tešlą kelioms valandoms.
Tada iškočiot, supjaustyt pagal išsikirptus lekalus ir kept detales. Kepti 180-200 laipsnių temperatūroje pagal Celsijų apie 15-20 minučių.
Atvėsus, klijuoti su pasidarytu glajumi. Palikti namelį sutvirtėti.

Reklama:

Komentarai (5)


  • A 2011-12-01 12:49

    Nepasakysiu tikrai, nes pas mane dujine orkaite sena, ant kurios jokiu laipsniu nera.


  • K* 2011-12-01 12:32

    O kokioje temperatūroje kepti? :-)


  • SL 2011-02-08 17:03

    :super: :super: :super:


  • as 2010-12-01 14:15

    puikumėlis :super: :super: :super:


  • (anonimas) 2010-06-24 14:47

    :super: :super: :super: :super:


Daugiau receptų