
500 gramų | žuvis (filė) |
1 valgomasis šaukštas | ryžiai (miltai) |
3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
1 arbatinis šaukštelis | baltas vynas |
1 vienetas | svogūnai |
2 vienetai | paprika |
1 vienetas | salierai (šaknelė) |
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvies maltiniai
-
Keptas upėtakis
-
Lašiša su krapų padažu
-
Žuvis saldžiarūgščiame padaže
-
Silkė su svogunais marinate
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Tradicinė dvaro žuvis adventui
-
Folijoje kepta lašiša
-
Žuvies-kumpio suktinukai
-
Rūkytas Karpis
-
Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
-
Karpis su sūrio kepurėle
-
Grybais įdaryti troškinti upėtakiai
-
Žuvis padaže
-
Lašiša su kuskuso kruopomis ir keptomis daržovėmis
-
Lašiša grietinėlės padaže
-
Užkepta žuvis su konjako padažu
-
Kepta žuvies filė
-
Žuvies pyragas
-
Lašišos suktiniai
Žuvies filė

- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Ryžiai, miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Baltas vynas,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
2 vienetai -
Salierai, šaknelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 3—4 šaukštai vyno, truputį marinuoto imbiero, 3 šaukštai sojos padažo, 150 ml vandens, vidutinio dydžio ridikas.
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.