| 500 gramų | žuvis (filė) |
| 1 valgomasis šaukštas | ryžiai (miltai) |
| 3 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
| 3 vienetai | kiaušiniai (baltymai) |
| 1 arbatinis šaukštelis | baltas vynas |
| 1 vienetas | svogūnai |
| 2 vienetai | paprika |
| 1 vienetas | salierai (šaknelė) |
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Žuvis su cukinija
-
Krevečių užkepėlė
-
Skumbrė pievagrybių padaže
-
Papuošta kepta lydeka
-
Kepta balta žuvis (Tilapia)
-
Kepta menkė su bulvėmis
-
Marinuota žuvis su padažu
-
Rūkyti naminiai vijūnai
-
Virta žuvis tešloje
-
Lašiša su daržovėmis ir apelsinu
-
Kepta žuvies filė
-
Kepta orkaitėje lydeka
-
Jūreivio sapnas
-
Keptas įdarytas karpis
-
Žuvies kepsneliai
-
Žuvis "lenkiškame" padaže
-
Kepta menkė
-
Aromatinga ant grotelių kepta žuvis
-
Keptos kuojos
-
Aštrios krevetės grilyje
Žuvies filė
akcijas
- Paruošimo laikas:
-
Žuvis, filė,
500 gramų -
Ryžiai, miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
3 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai, baltymai,
3 vienetai -
Baltas vynas,
1 arbatinis šaukštelis -
Svogūnai,
1 vienetas -
Paprika,
2 vienetai -
Salierai, šaknelė,
1 vienetas - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Padažui papildomai reikės: 3—4 šaukštai vyno, truputį marinuoto imbiero, 3 šaukštai sojos padažo, 150 ml vandens, vidutinio dydžio ridikas.
Žuvies filė supjaustoma piršto storio juostelėmis. Iš ryžių ir kvietinių miltų paruošiama tiršta tešla. Į ją supilamas baltymas, įpilama vyno ir truputį vandens. (Baltymas prieš tai sumaišomas su vandeniu ir 3 dienas palaikomas šaltoje vietoje.) Svogūnai supjaustomi griežinėliais, pipirai — juostelėmis, salierai — mažais kubeliais. Žuvis ir kiti produktai suvilgomi tešloje ir iškepami keptuvėje.
Padažui imbieras smulkiai sukapojamas ir išverdamas truputyje vandens. Įpilama vyno, suberiami prieskoniniai žalumynai. Padažas nuo ugnies nukeliamas, atšaldomas, sumaišomas su sutarkuotais ridikais ir išdalijamas porcijomis į nedidelius dubenėlius. Jame suvilgoma kepta žuvis ir daržovės.
