6 vienetai | kiaušiniai |
150 gramų | cukrus |
1 valgomasis šaukštas | citrinos (žievelė, tarkuota) |
70 gramų | kvietiniai miltai |
40 gramų | krakmolas (bulvių) |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
250 gramų | sviestas (minkštas) |
šiek tiek | druska |
2 valgomieji šaukštai | citrinų sultys |
3 valgomieji šaukštai | kava (pupelės) |
200 gramų | cukraus pudra |
20 gramų | migdolai (drožlės) |
16 vienetų | kava (pupelės) |
Atsargiai sudėti 3 trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais. Viską atsargiai išmaišyti ir tešlą supilti į formą. Kepti 35 minutes.
Kol kepa biskvitas, paruošti kremą: sviestą ištrinti su miltiniu cukrumi, 3 tryniais bei kava. Kremą atšaldyti.
Migdolus paskrudinti keptuvėje. Iškepusį biskvitą perpjauti į 3 papločius. Kiekvieną paplotį pertepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto šonus taip pat aptepti kremu, viršų papuošti migdolais ir kavos pupelėmis.
Populiariausi receptai šią savaitę
- Braškių tortas
- Tortas iš krekerių "Žuvytės"
- Kokosinė širdelė šokolade
- Tortas su mangais
- Grietinėlės pyragas
- Riešutinis tartas
- Tortas su maskarponės sūriu
- Maskarponės tortas su vyšniomis
- Ananasų tortas
- Jogurtinis tortas
- Gaivus vyšninis želė tortas
- Tortas su uogienės padažu
- Braškinis tortas
- Kavos tortas su migdolais
- Varškės tortas su citrinų sultimis
- Tortas su konservuotais persikais
- Kreminis tortas su vyšniomis
- Nekeptas varškės tortas
- Medaus tortas
- Arbūzų tortas
Tortas su sviestiniu kremu
- Paruošimo laikas:
-
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Cukrus,
150 gramų -
Citrinos, žievelė, tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Kvietiniai miltai,
70 gramų -
Krakmolas, bulvių,
40 gramų -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis -
Sviestas, minkštas,
250 gramų - Druska
-
Citrinų sultys,
2 valgomieji šaukštai -
Kava, pupelės,
3 valgomieji šaukštai -
Cukraus pudra,
200 gramų -
Migdolai, drožlės,
20 gramų -
Kava, pupelės,
16 vienetų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
24 cm skersmens torto formą iškloti pergamentiniu popieriumi. Baltymus plakti šluotele arba elektriniu maišikliu, palaipsniui suberti cukrų.
Atsargiai sudėti 3 trynius, tarkuotą citrinos žievelę ir miltus, sumaišytus su krakmolu bei kepimo milteliais. Viską atsargiai išmaišyti ir tešlą supilti į formą. Kepti 35 minutes.
Kol kepa biskvitas, paruošti kremą: sviestą ištrinti su miltiniu cukrumi, 3 tryniais bei kava. Kremą atšaldyti.
Migdolus paskrudinti keptuvėje. Iškepusį biskvitą perpjauti į 3 papločius. Kiekvieną paplotį pertepti kremu ir sudėti vieną ant kito. Torto šonus taip pat aptepti kremu, viršų papuošti migdolais ir kavos pupelėmis.