Blynų tortas
AUTORIUS:
Jurgita
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
3 stiklinės pienas
3 vienetai kiaušiniai
2 valgomieji šaukštai cukrus
1 stiklinė sviestas (tirpintas)
2 stiklinės miltai
1 vienetas citrinos (nutarkuota žievelė)
1 arbatinis šaukštelis vanilės esencijos
0.5 arbatinio šaukštelio druska
0.5 stiklinės vanduo (karštas)
Kremui:
1 stiklinė citrinų džemas ((šviežiai spaustos))
6 vienetai kiaušiniai
1.5 stiklinės cukrus
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelė (tarkuota)
60 gramų sviestas
šiek tiek cukraus pudra
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val
Pieną sumaišyti su lengvai išplaktais kiaušiniais, suberti cukrų, žieveles, supilti vanilės esenciją ir sviestą, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska ir viską gerai išsukti iki vientisos masės. Blynų tešlai leisti pastovėti apie pusvalandį. Pastovėjus supilti karštą vandenį, išmaišyti. Įkaitinti vidutinio dydžio keptuvę ir vieną po kito iškepti lietinius blynus. Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi. Citrinų sultis kaitinti beveik iki virimo ir išlėto, po truputį plakant supilti į kiaušinių plakinį. Supilti į puodą ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies kol masė sutirštės (pasistengti neužvirti). Nukėlus nuo ugnies dėti sviestą, pamaišyti kol ištirps. Kad nesusidarytų plutelė, uždengti maistine plėvele (taip, kad liestųsi prie kremo) ir atvėsinti. Tortui naudoti panašaus dydžio į blynus apvalią formą, jos dugną patepti sviestu ir sluoksniuojant pertepti blynus kremu. Ant viršutinio blyno kremo netepti. Šauti į orkaitę įkaitintą iki 170 C temperatūros ir kepti apie 20 min. Išimti iš formos, ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra ar kitaip papuošti.

Skanaus!

Populiariausi receptai šią savaitę

Blynų tortas

Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 12
Tešlai: Kremui:
Gaminimo eiga:

Pieną sumaišyti su lengvai išplaktais kiaušiniais, suberti cukrų, žieveles, supilti vanilės esenciją ir sviestą, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska ir viską gerai išsukti iki vientisos masės. Blynų tešlai leisti pastovėti apie pusvalandį. Pastovėjus supilti karštą vandenį, išmaišyti. Įkaitinti vidutinio dydžio keptuvę ir vieną po kito iškepti lietinius blynus. Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi. Citrinų sultis kaitinti beveik iki virimo ir išlėto, po truputį plakant supilti į kiaušinių plakinį. Supilti į puodą ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies kol masė sutirštės (pasistengti neužvirti). Nukėlus nuo ugnies dėti sviestą, pamaišyti kol ištirps. Kad nesusidarytų plutelė, uždengti maistine plėvele (taip, kad liestųsi prie kremo) ir atvėsinti. Tortui naudoti panašaus dydžio į blynus apvalią formą, jos dugną patepti sviestu ir sluoksniuojant pertepti blynus kremu. Ant viršutinio blyno kremo netepti. Šauti į orkaitę įkaitintą iki 170 C temperatūros ir kepti apie 20 min. Išimti iš formos, ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra ar kitaip papuošti.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Jurgita
Reklama:

Komentarai


Daugiau receptų