
Tešlai: | ||
3 stiklinės | pienas | |
3 vienetai | kiaušiniai | |
2 valgomieji šaukštai | cukrus | |
1 stiklinė | sviestas (tirpintas) | |
2 stiklinės | miltai | |
1 vienetas | citrinos (nutarkuota žievelė) | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilės esencijos | |
0.5 arbatinio šaukštelio | druska | |
0.5 stiklinės | vanduo (karštas) | |
Kremui: | ||
1 stiklinė | citrinų džemas ((šviežiai spaustos)) | |
6 vienetai | kiaušiniai | |
1.5 stiklinės | cukrus | |
1 valgomasis šaukštas | citrinos žievelė (tarkuota) | |
60 gramų | sviestas | |
šiek tiek | cukraus pudra |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tortas su šokoladu
-
Tortas su uogienės padažu
-
Sūrio desertas
-
Tortas "Žozefina"
-
Napoleonas su varške ir spanguolių uogienė
-
Gardus tortas
-
Vyšnių tortas
-
“Oreo” sausainių tortas
-
Sausainų tortas
-
Grietinėlės pyragas
-
Varškės ir šokolado tortas
-
Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
-
Pascha
-
Tortas-vyniotinis
-
Riešutinis tartas
-
Tortas "Rafaelo"
-
Vasariškas tortas
-
Vaflių tortas "Greitukas"
-
Vaisių tortas
-
Burnoje tirpstantis kalėdinis tortas
Blynų tortas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Pienas,
3 stiklinės -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
2 valgomieji šaukštai -
Sviestas, tirpintas,
1 stiklinė -
Miltai,
2 stiklinės -
Citrinos, nutarkuota žievelė,
1 vienetas -
vanilės esencija,
1 arbatinis šaukštelis -
Druska,
0.5 arbatinio šaukštelio -
Vanduo, karštas,
0.5 stiklinės - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Citrinų džemas, (šviežiai spaustos),
1 stiklinė -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Cukrus,
1.5 stiklinės -
Citrinos žievelė, tarkuota,
1 valgomasis šaukštas -
Sviestas,
60 gramų - Cukraus pudra
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pieną sumaišyti su lengvai išplaktais kiaušiniais, suberti cukrų, žieveles, supilti vanilės esenciją ir sviestą, išmaišyti. Suberti miltus sumaišytus su druska ir viską gerai išsukti iki vientisos masės. Blynų tešlai leisti pastovėti apie pusvalandį. Pastovėjus supilti karštą vandenį, išmaišyti. Įkaitinti vidutinio dydžio keptuvę ir vieną po kito iškepti lietinius blynus. Kremui kiaušinius išplakti su cukrumi. Citrinų sultis kaitinti beveik iki virimo ir išlėto, po truputį plakant supilti į kiaušinių plakinį. Supilti į puodą ir nuolat maišant kaitinti ant silpnos ugnies kol masė sutirštės (pasistengti neužvirti). Nukėlus nuo ugnies dėti sviestą, pamaišyti kol ištirps. Kad nesusidarytų plutelė, uždengti maistine plėvele (taip, kad liestųsi prie kremo) ir atvėsinti. Tortui naudoti panašaus dydžio į blynus apvalią formą, jos dugną patepti sviestu ir sluoksniuojant pertepti blynus kremu. Ant viršutinio blyno kremo netepti. Šauti į orkaitę įkaitintą iki 170 C temperatūros ir kepti apie 20 min. Išimti iš formos, ataušinti ir apibarstyti cukraus pudra ar kitaip papuošti.
Skanaus!