Tešlai: | ||
3 vienetai | kiaušiniai | |
100 gramų | cukrus | |
60 gramų | miltai | |
40 gramų | krakmolas | |
1 valgomasis šaukštas | vanduo | |
1 arbatinis šaukštelis | vanilinas | |
1 žiupsnelis | kepimo milteliai | |
Kremui: | ||
200 gramų | grietinėlės, 35% | |
200 gramų | karamelizuotas kondensuotas pienas | |
100 gramų | pienas | |
2 arbatiniai šaukšteliai | želatina | |
Papuošimui: | ||
80 gramų | juodojo šokolado |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Varškės ir šokolado tortas
- Vaflių tortas
- Tortas "Žvaigždė"
- Saldus pyragas
- Kiaušinių baltymų tortas
- Vyšnių tortas
- Dr. Oetker glaistytas aviečių tortas
- Blynų tortas
- Tortas "Greitukas"
- Nekeptas varškės tortas
- Blynų tortukas
- Medaus tortas
- Tortas "Velykinis sluoksniuotis"
- Naminis Raffaello tortas
- Tortas "Mozaika"
- Trijų pienų tortas
- Pyragas "Magdė"
- Maskarponės tortas su vyšniomis
- Jogurtinis tortas su vasaros uogomis
- Tortas "Margarita"
Tortas su karamele
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Cukrus,
100 gramų -
Miltai,
60 gramų -
Krakmolas,
40 gramų -
Vanduo,
1 valgomasis šaukštas -
Vanilinas,
1 arbatinis šaukštelis -
Kepimo milteliai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Grietinėlė, 35%,
200 gramų -
Karamelizuotas kondensuotas pienas,
200 gramų -
Pienas,
100 gramų -
Želatina,
2 arbatiniai šaukšteliai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Juodasis šokoladas,
80 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Baltymus išplakti su puse kiekio cukraus, ir vanilinu iki putų. Trynius išplakti su puse kiekio cukraus ir vandeniu. Abi mases sumaišyti ir sijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir krakmolu.
Kepti 180 C laipsnių kaitrumo orkaitėje, 21 cm skersmens formoje, apie 25 minutes.
Kremui želatiną išbrinkinti piene ir šildyti iki ištirps. Dar šiltą pilti į karamelizuotą "Rududu" pieną ir išplakti iki vientisos masės. Grietinėlę plakti iki putų, pilti atvėsintą "Rududu" kremą ir viską gerai išmaišyti. Šiuo kremu pertepti tris biskvito lakštus.
Puošti tirpintu šokoladu, aguonomis, spanguolėmis, apelsino žievele...