2 valgomieji šaukštai | margarinas |
0.5 stiklinės | cukrus |
4 valgomieji šaukštai | krakmolas |
4 vienetai | kiaušiniai |
6 valgomieji šaukštai | kvietiniai miltai |
2 arbatiniai šaukšteliai | kepimo milteliai |
1 vienetas | citrinos (nutarkuota žievė) |
šiek tiek | zefyrai (maži) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Mini kreminio sūrio pyragėliai
- Keksiukai "Raudonasis aksomas"
- Mielinė bulka su razinomis
- Sausainių krepšeliai su šokolado įdaru
- Moldovos pyragaičiai su kopūstais VERZERE
- Šokoladiniai keksiukai
- Mascarponės keksiukai
- Citrinų skonio keksiukai su aguonomis
- Aguonų vyniotinukai
- Tiramisu
- Bandelės su cinamonu
- Plikyti sausainiai su kremu
- Rageliai
- Tartaletės su vaisiais
- Prancūziški pyragėliai "Canneles"
- Bulka su šokolado įdaru
- Bulvių pyragėliai su grybais
- Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su obuoliais
- Šokoladainis
- Alinos keksiukai
Nykštukų pyragaičiai
- Paruošimo laikas:
-
Margarinas,
2 valgomieji šaukštai -
Cukrus,
0.5 stiklinės -
Krakmolas,
4 valgomieji šaukštai -
Kiaušiniai,
4 vienetai -
Kvietiniai miltai,
6 valgomieji šaukštai -
Kepimo milteliai,
2 arbatiniai šaukšteliai -
Citrinos, nutarkuota žievė,
1 vienetas - Zefyrai, maži
- Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, margarinu ir citrinos žievele. Į šią masę įmaišome plaktus baltymus ir miltus, maišytus su kepimo milteliais bei krakmolu. Masę dedame i kepimo indą, iškoltą kepimo popierium. Viršų apdedu zefyriukais, juos įspaudžiant. Kepiau šį pyragą pirmą kartą, todėl nežinojau, kad reikia kepant viršų uždengti folija. Kepame apie 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Po pirmų 20 minučių kepimo galima nuimti foliją. Pyragas gaunasi labai purus su traškiu viršum. Skanaus