Amerikietiškas pyragas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
3 arbatiniai šaukšteliai citrinų sultys
2 valgomieji šaukštai pienas
1 arbatinis šaukštelis kepimo milteliai
2 vienetai kiaušiniai
160 gramų kvietiniai miltai
30 gramų vanilinis cukrus
2 valgomieji šaukštai romas
120 gramų margarinas
120 gramų cukrus (pabarstymui)
6 vienetai kriaušės (arba obuoliai)
10 valgomųjų šaukštų uogienė (slyvų)
5 valgomieji šaukštai cukrus (pabarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
Minkštą margariną sudėkite su kiaušinių tryniais ir ištrinkite iki putų, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų, supilkite pieną, citrinų sultis, įmaišykite miltų bei kepimo miltelių mišinį, o galiausiai – standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Gautą tešlą supilkite į riebalais išteptą bei miltais išbarstytą kepimo formą. Kriaušes (arba obuolius) nulupkite, perpjaukite išilgai į keturias dalis, kiekvieną dalį dar 5-7 kartus negiliai skersai įpjaukite (griežinėlių nereikia išskirstyti!) ir išdėliokite ant tešlos. Kepkite maždaug 45 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ir dar karštą pyragą aptepkite marmelado bei romo mišiniu ir apibarstykite kristaliniu cukrumi.

Populiariausi receptai šią savaitę

Amerikietiškas pyragas

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Minkštą margariną sudėkite su kiaušinių tryniais ir ištrinkite iki putų, suberkite cukraus miltelius, vanilinį cukrų, supilkite pieną, citrinų sultis, įmaišykite miltų bei kepimo miltelių mišinį, o galiausiai – standžiai išplaktus kiaušinių baltymus. Gautą tešlą supilkite į riebalais išteptą bei miltais išbarstytą kepimo formą. Kriaušes (arba obuolius) nulupkite, perpjaukite išilgai į keturias dalis, kiekvieną dalį dar 5-7 kartus negiliai skersai įpjaukite (griežinėlių nereikia išskirstyti!) ir išdėliokite ant tešlos. Kepkite maždaug 45 min. iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį ir dar karštą pyragą aptepkite marmelado bei romo mišiniu ir apibarstykite kristaliniu cukrumi.

Reklama:

Komentarai (4)


  • Doma 2014-04-03 19:21

    puikus skonis:)


Daugiau receptų