
310 gramų | sviestas |
1.5 stiklinės | miltai |
1 stiklinė | cukrus |
1 žiupsnelis | druska |
6 vienetai | kiaušiniai |
875 mililitrai | pienas |
125 mililitrai | vanduo |
1 pakelis | pudingas |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Spalvotas varškės pyragas
-
Morkų pyragas puodelyje
-
Studentiškas vyniotinis
-
Juodųjų serbentų pyragas su varške
-
Aguonų-migdolų pyragas
-
Kakavinis varškės pyragas su kondensuotu pienu
-
Trupininis pyragas su varške ir obuoliais
-
Bulvių pyragas su vištiena ir sūriu
-
Prancūziškas mėsos pyragas
-
Obuolių pyragas su bruknėmis
-
Tinginys tarp aguonų
-
Malta mėsa tešloje
-
Obuolių pyragas su varške ir cinamonu
-
Draugystės pyragas su varške ir obuoliais
-
Kurmio kalnelis
-
Tinginys su riešutais
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
-
Braziliškas keksas
-
Paprastas obuolių pyrgas
-
Riešutų plokštainis (kugelis)
Pyragas "Karpatai"

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 6
-
Sviestas,
310 gramų -
Miltai,
1.5 stiklinės -
Cukrus,
1 stiklinė -
Druska,
1 žiupsnelis -
Kiaušiniai,
6 vienetai -
Pienas,
875 mililitrai -
Vanduo,
125 mililitrai -
Pudingas,
1 pakelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
125 ml pieno, vandenį, druską, 40 g cukraus sudėkite į puodą storu dugnu. Sudėkite 190 g sviesto, laukite kol masė užvirs ir maišykite, kol sviestas ištirps. Supilkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumuliukų. Kaitinkite maišant, kol susidarys tešlos rutulys, kuris atšoks nuo puodo sienelių. Į tešlą dėkite po vieną kiaušinį, vis maišant, kol tešla pasidarys lygi ir vientisa. Atvėsinkite. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis. Paskirstykite šaukštu ant kepimo popieriaus (dėkite tiesiog po šaukštą tešlos) į kepimo forma, kad gautųsi du vienodi tešlos lakštai padui ir viršui. Skardą kiškite į įkaitintą iki 180°C temp. orkaitę ir kepkite ~50 min., paskui išjunkite ir dar 10 min. palaikykite orkaitėje, kad staiga ištraukus nesukristų. Orkaitės jokiu būdu nedarinėkite. Nedideliame kiekyje pieno (apie pusę stikl.) išmaišykite pudingą. Kitą pieną užvirkite ir maišant supilkite išmaišytą su pienu ir 2 šaukštais cukraus pudingo, maišant užvirkite, atvėsinkite. Minkštą likusį sviestą išplakite su dviem šaukštais pudingo ir cukrumi iki baltos masės. Sudėkite likusį vos šiltą pudingą ir neilgai paplakite. Dėkite kremą ant vienos dalies kepinio, uždėkite kitą dalį ir pabarstykite pudra. Dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.