
360 gramų | bananai (prinokę) |
250 mililitrų | jogurtas (natūralus) |
200 gramų | miltai |
55 gramai | kakava |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | cukrus (rudasis) |
3 vienetai | kiaušiniai |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Pyragas "Kiaušinienė"
-
Paprastas pyragas su aguonomis
-
Tinginių - tinginys
-
Sūrūs riestainiai
-
Varškės apkepas su žemuogėm
-
Pavlova
-
Ryžių pyragas su silke
-
Šventinis vyniotinis su maskarpone ir romu
-
Rabarbarų pyragas
-
Pyragas su varškės įdaru
-
Rudeniškas moliūgų skanumynas
-
Slyvų pyragas
-
Aguonų vyniotinukai
-
Bananų keksas
-
Pyragas su šaldytomis braškėmis
-
Pyragas su kondensuotu pienu
-
Šviesus trupininis pyragas su varške ir uogiene
-
Šokoladiniai keksiukai
-
Ingos pyragas
-
Pyragas su obuoliais ir juodaisiais serbentais
Šokoladinis bananinis keksas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bananai, prinokę,
360 gramų -
Jogurtas, natūralus,
250 mililitrų -
Miltai,
200 gramų -
Kakava,
55 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus, rudasis,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite, suplakite elektriniu smulkintuvu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską. Sviestą suplakite kartu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę labai gerai išplakdami. Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite. Supilti jogurto ir bananų masę, išmaišykite. Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes. Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės.
Skanaus!