
360 gramų | bananai (prinokę) |
250 mililitrų | jogurtas (natūralus) |
200 gramų | miltai |
55 gramai | kakava |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo milteliai |
šiek tiek | druska |
200 gramų | sviestas |
200 gramų | cukrus (rudasis) |
3 vienetai | kiaušiniai |
Skanaus!
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vyniotinukai su obuoliais
-
Vyniotinis su aguonomis
-
Kriaušių pyragas
-
Pyragas su Oreo sausainiais
-
Jogurtinis pyragas
-
Lukos obuolių pyragas
-
Gaivusis pyragas
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
-
Velykinis varškės traputis
-
Drezdeno tortas
-
Jogurto indelio pyragas
-
Obuolių „Šarlotė“
-
Obuolių pyragas su juodaisiais serbentais
-
Brownies pyragas (tipiškas Norvegiškas)
-
Medaus pyragas su razinomis, riešutais ir šokolado gabaliukais
-
Varškės pyragas
-
Mėlynas raudongūžių kopūstų pyragas
-
Obuolių tarta
-
Pyragas "Magdė"
-
Šokoladinis pyragas
Šokoladinis bananinis keksas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 12
-
Bananai, prinokę,
360 gramų -
Jogurtas, natūralus,
250 mililitrų -
Miltai,
200 gramų -
Kakava,
55 gramai -
Kepimo milteliai,
1 arbatinis šaukštelis - Druska
-
Sviestas,
200 gramų -
Cukrus, rudasis,
200 gramų -
Kiaušiniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Bananus kartu su jogurtu susmulkinkite, suplakite elektriniu smulkintuvu. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, sodą ir druską. Sviestą suplakite kartu su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą masę labai gerai išplakdami. Į kiaušinių masę suberkite pusę miltų ir kakavos mišinio. Greitai, bet gerai išmaišykite. Supilti jogurto ir bananų masę, išmaišykite. Galiausiai suberkite likusius miltus ir kakavą. Maišykite tik tiek, kad neliktų sausų miltų. Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą pailgą kekso formą. Išlyginkite paviršių ir kepkite iki 180°C temp. įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes. Po 45 minučių vis patikrinkite su mediniu pagaliuku ar neiškepė, nes šokoladinius kepinius svarbu neperkepti, kitaip jie išsausės.
Skanaus!