Lilės tortas
AUTORIUS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
INGREDIENTAI:
10 vienetų kiaušiniai (tryniai)
2 stiklinės cukrus
1 valgomasis šaukštas kvietiniai miltai
1 litras pienas
2 vienetai prieskoniai (pudingas, pakeliai)
2 vienetai kiaušiniai (tryniai)
1 arbatinis šaukštelis vanilė (esencijos)
1 vienetas persikai (konservuoti, indelis)
šiek tiek džiūvėsėliai (torto trupiniai irgi tinka)
1 vienetas sviestas
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min
Gaminimas:
Tešlai: Atskirti dešimt kiaušinių trynių nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakti su viena stikline cukraus. Sudėti vieną stiklinę miltų ir išplakti. Baltymus taip pat išplakti tik atskirame inde iki standžių putų taip, kad pavertus indelį jie nekristų, būtų purūs ir standūs, kaip sniegas. Ir sudėti į kiaušinių trynių masę, maišyti lengvai kilnojant. Paimti apvalią kepimo skardą ir ištepti margarinu.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, na tiek, kad būtų karšta.
Masę supilti į kepimo skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti 40-45 minutes. Galima patikrinti ar iškepė įkišus dantų krapštuką, jei iškepė tai nesivels ant pagaliuko, o jei neiškepė tai velsis, tad reikės dar šiek tiek pakept. Iškepusį pyragą atšaldyti ir padalinti į tris dalis.
Pudingo kremas: Paimti sviesto pakelį ir jį ištrinti su viena stikline cukraus. Iš pudingui skirtų ingredientų išvirti pudingą. Pudingo receptą žiūrėti ant pudingo pakelio. Išvirus pudingą, jį atvėsinti, taip kad įdėjus kiaušinių trynius jų nesutrauktų. Į pakankamai šaltą pudingą įdėti du trynius ir išplakti, dar įlašinti keletą vanilės esencijos kvapų. Į pudingo masę sukrėsti ištrintą sviestą su cukrumi ir viską gerai išsukti. Paimti lakštus ir kiekvieną sutepti šiuo kremu, o į tarpus tepant sudėti skiltelėmis susipjausčius persikų skilteles, ir taip sutepti visą tortą. Pasilikti dar šiek tiek kremo, kad galėtumėte apsitepti ir šonus. aptepus šonus, juos aplipdykite trupiniais. Ant viršaus galite dėti kas jums patinka, tiesa sakant torto puošimas pagal jūsų fantaziją. Labai skanus tortas.

Populiariausi receptai šią savaitę

Lilės tortas

Komentarai: 1
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:
Gaminimo eiga:

Gaminimas:
Tešlai: Atskirti dešimt kiaušinių trynių nuo baltymų. Kiaušinių trynius išplakti su viena stikline cukraus. Sudėti vieną stiklinę miltų ir išplakti. Baltymus taip pat išplakti tik atskirame inde iki standžių putų taip, kad pavertus indelį jie nekristų, būtų purūs ir standūs, kaip sniegas. Ir sudėti į kiaušinių trynių masę, maišyti lengvai kilnojant. Paimti apvalią kepimo skardą ir ištepti margarinu.
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių, na tiek, kad būtų karšta.
Masę supilti į kepimo skardą ir pašauti į orkaitę. Kepti 40-45 minutes. Galima patikrinti ar iškepė įkišus dantų krapštuką, jei iškepė tai nesivels ant pagaliuko, o jei neiškepė tai velsis, tad reikės dar šiek tiek pakept. Iškepusį pyragą atšaldyti ir padalinti į tris dalis.
Pudingo kremas: Paimti sviesto pakelį ir jį ištrinti su viena stikline cukraus. Iš pudingui skirtų ingredientų išvirti pudingą. Pudingo receptą žiūrėti ant pudingo pakelio. Išvirus pudingą, jį atvėsinti, taip kad įdėjus kiaušinių trynius jų nesutrauktų. Į pakankamai šaltą pudingą įdėti du trynius ir išplakti, dar įlašinti keletą vanilės esencijos kvapų. Į pudingo masę sukrėsti ištrintą sviestą su cukrumi ir viską gerai išsukti. Paimti lakštus ir kiekvieną sutepti šiuo kremu, o į tarpus tepant sudėti skiltelėmis susipjausčius persikų skilteles, ir taip sutepti visą tortą. Pasilikti dar šiek tiek kremo, kad galėtumėte apsitepti ir šonus. aptepus šonus, juos aplipdykite trupiniais. Ant viršaus galite dėti kas jums patinka, tiesa sakant torto puošimas pagal jūsų fantaziją. Labai skanus tortas.

Reklama:

Komentarai (1)


  • Lija 2015-01-06 15:33

    nuotrauka tikrai ne šito recepto


Daugiau receptų