
500 gramų | miltai |
6 gramai | mielės (sausos) |
3 vienetai | kiaušiniai |
200 mililitrų | pienas |
300 gramų | cukrus |
300 gramų | sviestas |
2 saujos | razinos |
1 stiklinė | aguonų |
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Trupininis pyragas
-
Senovinis varškės pyragas
-
Firminis mamos persikų pyragas
-
Moliūgų sezono atidarymo pyragas
-
Kalėdinė eglutė
-
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
-
Vasaros sezono obuolių "Šarlotė"
-
Citrininis varškės pyragas
-
Keksas x 2
-
Morkų pyragas
-
Varškės pyragas su vyšniomis
-
Citrininis varškės pyragas
-
Velykinis pyragas
-
Rabarbarų pyragas
-
Keksas "C"
-
Pyragas "Kukurūznikas"
-
Vyniotnis su aguonomis
-
Sūrio plokštainis su gervuogėmis
-
Aguonų pyragas su "DanSukker" vaniliniu cukrumi su tikra vanile
-
Šokoladionis keksas
Šimtalapis

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Miltai,
500 gramų -
Mielės, sausos,
6 gramai -
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Pienas,
200 mililitrų -
Cukrus,
300 gramų -
Sviestas,
300 gramų -
Razinos,
2 saujos -
Aguonos,
1 stiklinė - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Miltus sumaišyti su sausom mielėmis ir trupučiu cukraus. Į miltus supilti pašildytą pieną ir suplaktus kiaušinius.
Minkyti, kol tešla taps elastinga.
Padalinus į 5 vienodo dydžio gabalėlius, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti pakilti.
Ištirpdyti sviestą.
Pakilus tešlai, kiekvieną gabalėlį atsargiai ištampyti iki taps permatomas. Tuomet palaistyti sviestu ir pabarstyti cukrumi. Tą patį kartoti su kiekvienu likusiu tešlos gabalėliu.
Ant paskutinio ištampyto lakšto pabarstyti razinas, sudėti prie krašto aguonas ir suvynioti ritinėlį. Šį deti į kepimo formą ir pašauti į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę maždaug 50 -čiai minučių.
Komentarai (4)
-
Irma
2018-12-19 22:59
O tai istampymas tai kaip suprantu kocelu kocioti? Į visas puses?
-
Kostas
2018-12-15 18:32
Pabandysim
-
monika
2018-12-15 18:23
Nuostabu!!!
-
Virginija.
2018-12-12 11:35
Laba diena. Norėjau paklausti ar pati viršų nereik patepti.,?