3 vienetai | kiaušiniai |
3 valgomieji šaukštai | grietinė |
0.5 arbatinio šaukštelio | soda |
šiek tiek | acto ( 9%) |
0.5 kilogramo | miltai (apie) |
2 buteliai | aliejaus (apie) |
2 | cukrus |
3 | medus |
100 gramų | margarinas (ar sviestas) |
Populiariausi receptai šią savaitę
- Aguoninis pyragas
- Sūrio pyragas
- Obuolių pyragas su džemu
- Tortas "Velykų kiaušinis"
- Pyragas su uogiene
- Aguonų pyragas su puta
- Pyragas "Balta-juoda"
- Morkų tortas
- Gaivus bananų ir meduolių pyragas
- Obuolių ir riešutų pyragas
- Ūkininkų pyragas
- Skanus obuolių pyragas
- Morkų pyragas
- Šokoladinis pyragas su riešutais
- Ananasų pyragas puodelyje
- Niujorko pyragas
- Vyniotinis su moliūgų biskvitu ir grietininiu citrininiu kremu
- Baltas greitpyragis
- Paprastas pyragas su abrikosų džemu
- Pyragas su riešutais
Kuršėnietiškas "Čik Čaki"
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 10
-
Kiaušiniai,
3 vienetai -
Grietinė,
3 valgomieji šaukštai -
Soda,
0.5 arbatinio šaukštelio - Actas, 9%
-
Miltai, apie,
0.5 kilogramo -
Aliejus, apie,
2 buteliai -
Cukrus,
2 -
Medus,
3 -
Margarinas, ar sviestas,
100 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Kiaušinius plakti,pridėti grietinę dar paplakti, pridėti sodą, nugesintą su 9% actu.
Iš miltų minkyti tešlą (kaip makaronams),palikti šaldytuve ne mažiau kaip 30 min. Iškočioti plonai.Pjaustyti piršto plonumo juostelėmis,o po to mažais gabaliukais. Apvolioti į miltus, palikti, kad padžiūtų(greitai apdžiūva).
Aliejų įkaitinti ir virti, po to ant popierinių rankšluosčių išgriebus, nusausinti, kad susigertų aliejus.
0,5 stiklinės vandens virti ant lėtos ugnies su 2 stiklinėmis cukraus, kol nebelieka cukraus gabaliukų.Tada pridėti medų, virti, kol ištirps, baigiant pridėti margariną ar sviestą, ištirpinti. Karštą pilti ant iškeptų gabaliukų, maišyti.Rankas pavilgyti šaltu vandeniu ir suformuoti norimą formą.Skanaus:))))