
9 vienetai | kiaušiniai | |
Pagrindui: | ||
2.5 valgomojo šaukšto | cukrus | |
0.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
50 gramų | riešutai (malti) | |
Kremui: | ||
8 valgomieji šaukštai | cukrus | |
4.5 valgomojo šaukšto | miltai | |
1.5 valgomojo šaukšto | vanilinis cukrus | |
340 mililitrų | pienas | |
160 gramų | sviesto, 82% | |
Papuošimui: | ||
1 saujelė | riešutai | |
3 vienetai | saldainiai (karameliniai) |
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Tortas mažyliams
-
Riešutinis vaflių tortas
-
Gaivus tortukas
-
Varškės tortas su citrinų sultimis
-
Saldus pyragas
-
Pascha
-
Tortas "Bounty"
-
Braškių svajonė
-
Tortas su varškės kremu ir avietėmis
-
Tortas - Pavasarinis Napoleonas
-
Obuolių tortas su varške
-
Obuolių tortas su plakta grietinėle
-
Šaltas tortukas
-
Mano Napaleonas
-
Nekeptas šokoladinis – karamelinis tortas
-
Arbūzų tortas
-
Kiaušinių baltymų tortas
-
Avietinis tortas
-
Tortas "Seklyčia"
-
Nekeptas varškės tortas
Morenginis riešutinis tortas su plikytu kremu

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Kiaušiniai,
9 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
2.5 valgomojo šaukšto -
Miltai,
0.5 valgomojo šaukšto -
Riešutai, malti,
50 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Cukrus,
8 valgomieji šaukštai -
Miltai,
4.5 valgomojo šaukšto -
Vanilinis cukrus,
1.5 valgomojo šaukšto -
Pienas,
340 mililitrų -
Sviestas, 82%,
160 gramų - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
-
Riešutai,
1 saujelė -
Saldainiai, karameliniai,
3 vienetai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Pagrindo ruošimas (tortui reikia 3 - jų): Labai gerai išplakite kiaušinių baltymus. Berkite cukrų ir plakite, kol puta taps labai standi ir blizgi. Atsargiai įmaišykite miltus, riešutus. Tešlą pilkite ant kepimo popieriaus apskritimo formos. Kepkite apie 20 minučių iki 170°C temp. įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinkite.
Kremo ruošimas: Sumaišykite kiaušinių trynius, cukrų, miltus, vanilinį cukrų ir pieną. Greitai maišydami masę pakaitinkite iki virimo. Prieš pat užvirimą, indą nukelkite nuo ugnies. Maišykite dar 2 minutes. Šiek tiek atvėsinkite. Sviestą supjaustykite gabaliukais (jis turi būti kambario temperatūros) dėkite į kremo masę ir gerai išplakite iki vientisos masės.
Papuošimui prikaistuvyje lydyti karamelinius saldainius, maišyti, kad neprisiviltų (karamelė labai greitai pradeda degti), sumesti pasmulkintus riešutus, pakepinti, nuolat maišant, kol pasidarys traški masė.
Ant kiekvieno torto pagrindo tepti po 1/3 kremo, tolygiai paskirstyti.
Tortą, kremo viršų, padengti traškiu papuošimu.