Lašišos faršo ir grikių kotletukai
            Porcijų skaičius: 
        8
    
            Paruošimo laikas: 
        Apie 30 min
    
INGREDIENTAI:
        
                            
                Porcijų skaičius: 8
                    
        | 500 gramų | lašišų faršo | 
| 200 gramų | grikiai | 
| 150 mililitrų | žuvies sultinio | 
| 1 vienetas | kiaušiniai | 
| 1 vienetas | svogūnai | 
| 20 gramų | sviestas | 
| 2 valgomieji šaukštai | grikių miltai | 
| 1 valgomasis šaukštas | miltai | 
| 1 valgomasis šaukštas | grietinė | 
| 1 žiupsnelis | žuvies prieskonių | 
PARUOŠIMO BŪDAS:
        
                            Paruošimo laikas: Apie 30 min
                    
                    1.
                                                                Grikius užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Į žuvies faršą sudėti išbrinkusius grikius, įberti žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir, pagal poreikį įpylus sultinio, kad masė nebūtų kieta, gerai išmaišyti.
                            2.
                                                                Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti ant jo paruoštą masę mažomis porcijomis - kotletukų formos. Turėtų būti apie 16 - 18 kotletukų. Kepti iki 220 C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
                            3.
                                                                Padažas: ant sviesto pakepinti supjaustą svogūną, po to dėti miltus, viską praskiesti sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 3 – 5 minutes. Sudėjus grietinę, dar pavirinti 5 minutes.
                            4.
                                                                Kotletukus patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus.
                            Populiariausi receptai šią savaitę
- 
                
                                        
                                    
                Kepta aštri menkė
             - 
                
                                        
                                    
                Keptas karšis
             - 
                
                                        
                                    
                Lašiša orkaitėję su saulėgrąžomis
             - 
                
                                        
                                    
                Ant grotelių orkaitėje kepti ešeriukai
             - 
                
                                        
                                    
                Keptos midijos su sūriu
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies kukuliukai
             - 
                
                                        
                                    
                Folijoje kepta žuvis
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies pyragas
             - 
                
                                        
                                    
                Lašiša su vasaros gėrybėmis
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies kotletai (sterkas, lydeka, ešerys arba menkė)
             - 
                
                                        
                                    
                Pikantiškosios krevetės grilyje
             - 
                
                                        
                                    
                Spalvota žuvies užkepėlė
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvies apkepas
             - 
                
                                        
                                    
                Lašiša sluoksniuotoje tešloje
             - 
                
                                        
                                    
                Tailandietiškai keptas traškus kalmaras
             - 
                
                                        
                                    
                Kepta lašiša tešloje
             - 
                
                                        
                                    
                Lašiša su pievagrybiais
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvis tešloje
             - 
                
                                        
                                    
                Žuvis ant grilio
             - 
                
                                        
                                    
                Marinuotas ir keptas upėtakis
             
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
                Komentarai:
                1
            
                        
            
            
            
                        Akcijos:
                        
                    
                            ?
                                
                            
                        
                    
                        Rodyti
                        
                        akcijas
                    
                    
                        akcijas
                    TAIP
                            NE
                            
                        - Paruošimo laikas:
 - Porcijų skaičius: 8
 
- 
                                                            
                                                            Lašišų faršas , 
500 gramų  - 
                                                            
                                                            Grikiai, 
200 gramų  - 
                                                            
                                                            Žuvies sultinys, 
150 mililitrų  - 
                                                            
                                                            Kiaušiniai, 
1 vienetas  - 
                                                            
                                                            Svogūnai, 
1 vienetas  - 
                                                            
                                                            Sviestas, 
20 gramų  - 
                                                            
                                                            Grikių miltai, 
2 valgomieji šaukštai  - 
                                                            
                                                            Miltai, 
1 valgomasis šaukštas  - 
                                                            
                                                            Grietinė, 
1 valgomasis šaukštas  - 
                                                            
                                                            Žuvies prieskoniai, 
1 žiupsnelis  - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
 
                        Gaminimo eiga:
                                                    
                    
                            Grikius užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Į žuvies faršą sudėti išbrinkusius grikius, įberti žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir, pagal poreikį įpylus sultinio, kad masė nebūtų kieta, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti ant jo paruoštą masę mažomis porcijomis - kotletukų formos. Turėtų būti apie 16 - 18 kotletukų. Kepti iki 220 C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Padažas: ant sviesto pakepinti supjaustą svogūną, po to dėti miltus, viską praskiesti sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 3 – 5 minutes. Sudėjus grietinę, dar pavirinti 5 minutes.
Kotletukus patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus.
    Reklama:
    
        
            
            
        
        
            
            
        
        
            
            
        
        
    
    
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
        