
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
Porcijų skaičius:
8
Paruošimo laikas:
Apie 30 min
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų | lašišų faršo |
200 gramų | grikiai |
150 mililitrų | žuvies sultinio |
1 vienetas | kiaušiniai |
1 vienetas | svogūnai |
20 gramų | sviestas |
2 valgomieji šaukštai | grikių miltai |
1 valgomasis šaukštas | miltai |
1 valgomasis šaukštas | grietinė |
1 žiupsnelis | žuvies prieskonių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min
1.
Grikius užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Į žuvies faršą sudėti išbrinkusius grikius, įberti žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir, pagal poreikį įpylus sultinio, kad masė nebūtų kieta, gerai išmaišyti.
2.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti ant jo paruoštą masę mažomis porcijomis - kotletukų formos. Turėtų būti apie 16 - 18 kotletukų. Kepti iki 220 C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
3.
Padažas: ant sviesto pakepinti supjaustą svogūną, po to dėti miltus, viską praskiesti sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 3 – 5 minutes. Sudėjus grietinę, dar pavirinti 5 minutes.
4.
Kotletukus patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Lašiša folijoje
-
Marinuota stinta
-
Sardelės apsuktos bekonu
-
Kepta lašiša su svogūnais ir sūriu
-
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
-
Nuostabioji paelija
-
Lašiša su kuskuso kruopomis ir keptomis daržovėmis
-
Keptas ungurys
-
Kulebekas
-
Austrės su lietuviškais obuoliais
-
Žuvies kukulaičiai
-
Silkės apkepas su ryžiais
-
Cukinijos ir žuvies blyneliai
-
Keptos plekšnės
-
Išmarinuota žuvis
-
Troškinta menkė (ubagiškai)
-
Bulvių apkepas su svogūnais
-
Kepta žuvis su daržovėmis
-
Spalvota jūros ešerio filė
-
Žuvis padaže
Lašišos faršo ir grikių kotletukai
Komentarai:
1
Akcijos:
?
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 8
-
Lašišų faršas ,
500 gramų -
Grikiai,
200 gramų -
Žuvies sultinys,
150 mililitrų -
Kiaušiniai,
1 vienetas -
Svogūnai,
1 vienetas -
Sviestas,
20 gramų -
Grikių miltai,
2 valgomieji šaukštai -
Miltai,
1 valgomasis šaukštas -
Grietinė,
1 valgomasis šaukštas -
Žuvies prieskoniai,
1 žiupsnelis - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Gaminimo eiga:
Grikius užpilti karštu vandeniu ir palikti išbrinkti. Į žuvies faršą sudėti išbrinkusius grikius, įberti žuvies prieskonių, įmušti kiaušinį, suberti miltus ir, pagal poreikį įpylus sultinio, kad masė nebūtų kieta, gerai išmaišyti.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir šaukštu dėti ant jo paruoštą masę mažomis porcijomis - kotletukų formos. Turėtų būti apie 16 - 18 kotletukų. Kepti iki 220 C laispnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
Padažas: ant sviesto pakepinti supjaustą svogūną, po to dėti miltus, viską praskiesti sultiniu ir pavirinami ant silpnos ugnies 3 – 5 minutes. Sudėjus grietinę, dar pavirinti 5 minutes.
Kotletukus patiekti su karštomis bulvėmis. Skanaus.
Reklama:
Komentarai (1)
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...