
250 gramų | sviestas |
0.5 stiklinės | cukrus (viršui) |
2 vienetai | kiaušiniai (viršui) |
2 stiklinės | kvietiniai miltai |
700 gramų | obuoliai |
200 gramų | chalva (riešutų) |
1 vienetas | kiaušiniai (viršui) |
1 valgomasis šaukštas | pienas |
2 valgomieji šaukštai | cukrus (viršui) |
Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min. Patiekti šiltą su ledais.
Populiariausi receptai šią savaitę
-
Vaisių pyragas su maskarponės sūriu
-
Trupininis pyragas su varške ir nektarinais
-
Obuolių pyragas
-
Pyragas su juodaisiais serbentais
-
Veršienos pyragas, įdarytas pistacijomis ir ančių kepenėlėmis
-
Bananų pyragas
-
Didysis kriaušių pyragas
-
Obuolių pyragas su džemu
-
Firminis mamos persikų pyragas
-
Vasariškas obuolių pyragas
-
Bananinis pyragas
-
Cukinijų pyragas
-
Vištienos pyragas su grybais
-
Obuolių pyragas
-
Kalėdinis pyragas su avietėmis ir migdolais
-
Kakavinis pyragas su varške, bananais ir juodaisiais serbentais
-
Aguonų ir rikotos sūrio pyragas
-
Pyragas su cinamonu ir viso grūdo miltais
-
Varškės ir cinamono vasaros pyragas
-
Moliūgų pyragas su grietinėlės glaistu
Obuolių pyragas su chalva

- Paruošimo laikas:
-
Sviestas,
250 gramų -
Cukrus, viršui,
0.5 stiklinės -
Kiaušiniai, viršui,
2 vienetai -
Kvietiniai miltai,
2 stiklinės -
Obuoliai,
700 gramų -
Chalva, riešutų,
200 gramų -
Kiaušiniai, viršui,
1 vienetas -
Pienas,
1 valgomasis šaukštas -
Cukrus, viršui,
2 valgomieji šaukštai - Geriausias ingredientų kainas tikrink - akcijos.lt
Į sviestą sudėti cukrų ir išplakti. Įmušti kiaušinius ir dar išplakti, sudėi miltus ir gerai išmaišyti. Tešlą įvynioti į celofaninį maišiuką ir įdėti į šaldytuvą bent porai valandų. Orkaitę įkaitinti iki 180 l.C . Obuolius nulupti, išimti sėklas ir supjaustyti skiltelėmis. Ant miltais pabarstyto stalo iškočioti 2/3 tešlos, tešlą iškočioti didesne nei kepimo forma 5 cm. Įdėti tešlą į sviestu išteptą formą, tešlos kraštus prispausti prie formos sienelių. Arba geriausiai tešlą įdėti į kepimo popierių. Sudėti pusę obuolių ir užtrupinti chalvos, sudėti likusius obuolius ir vėl užtrupinti chalvos.
Iš likusios tešlos iškočioti kepimo formos dydžio apskritimą ir uždėti jį ant pyrago įdaro. Viršų aptepti kiaušinio ir pieno plakiniu, apibarstyti cukrumi. Kepti apie 45 min. Patiekti šiltą su ledais.