Niujorko pyragas
AUTORIUS:
Miglė
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
250 sausainiai (kakaviniai)
650 sviestas
65 sviestas ( lydytas)
1 kilogramas sūris (Filadelfijos)
šiek tiek pienas
350 gramų cukraus pudra
35 gramai miltai
5 vienetai kiaušiniai
1 vienetas vanilė (ankštis)
2 vienetai kiaušiniai ((tryniai))
1 vienetas apelsinų (žievelė, nutarkuota)
1 vienetas citrinos (žievelė, nutarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val
1.
Orkaitę įkaitinam iki 180 °C temp.
2.
Apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais išklojame pergamentiniu popieriumi. Virtuviniu kombainu sutrupiname sausainius iki smėlį primenančios masės. Sumaišome trupinius su sviestu ir šia mase išklojame visą kepimo formos dugną. Sulyginame paviršių (aš naudoju bulvių trintuvę) ir kepame 12 minučių, kol sutvirtėja. Paliekame šiek tiek pravėsti.
3.
Orkaitės temperatūrą padidiname iki 220 °C temp..
4.
Elektriniu plaktuvu (mažu galingumu) išplakam sūrį, pieną, miltus, nutarkuotą citrinos ir apelsinio žievelę iki kreminės masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir toliau maišome. Tada sudedame trynius ir vėl išmaišome plaktuvu. Pabaigoje, sudedame vanilę.
5.
Išpilame sūrio masę ant paruošto pagrindo ir kepame 12 minučių. Tada sumažiname orkaitės temperatūrą iki 100 °C temp. ir kepame pyragą dar valandą. Išjungiame orkaitę, paliekame pyragą viduje, truputį pradarome dureles, ir paliekame pastovėti dar valandą, kad kepinys palengva vėstų. Tai padės išvengti įtrūkimų pyrago paviršiuje. Perkeliame pyragą pilnai atvėsti ant stalo, o tada dedame į šaldytuvą ir paliekame per nakt.

Pyrago viršų galima papuošti konservuotomis uogomis arba pabarstyti kakava bei šokolado drožlėmis.

Skanaus.

Populiariausi receptai šią savaitę

Niujorko pyragas

Komentarai: 4
Akcijos:
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
TAIP
NE
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:
Gaminimo eiga:
  1. Orkaitę įkaitinam iki 180 °C temp.

  2. Apvalią kepimo formą su nuimamais kraštais išklojame pergamentiniu popieriumi. Virtuviniu kombainu sutrupiname sausainius iki smėlį primenančios masės. Sumaišome trupinius su sviestu ir šia mase išklojame visą kepimo formos dugną. Sulyginame paviršių (aš naudoju bulvių trintuvę) ir kepame 12 minučių, kol sutvirtėja. Paliekame šiek tiek pravėsti.

  3. Orkaitės temperatūrą padidiname iki 220 °C temp..

  4. Elektriniu plaktuvu (mažu galingumu) išplakam sūrį, pieną, miltus, nutarkuotą citrinos ir apelsinio žievelę iki kreminės masės. Tada po vieną įmušame kiaušinius ir toliau maišome. Tada sudedame trynius ir vėl išmaišome plaktuvu. Pabaigoje, sudedame vanilę.

  5. Išpilame sūrio masę ant paruošto pagrindo ir kepame 12 minučių. Tada sumažiname orkaitės temperatūrą iki 100 °C temp. ir kepame pyragą dar valandą. Išjungiame orkaitę, paliekame pyragą viduje, truputį pradarome dureles, ir paliekame pastovėti dar valandą, kad kepinys palengva vėstų. Tai padės išvengti įtrūkimų pyrago paviršiuje. Perkeliame pyragą pilnai atvėsti ant stalo, o tada dedame į šaldytuvą ir paliekame per nakt.

    Pyrago viršų galima papuošti konservuotomis uogomis arba pabarstyti kakava bei šokolado drožlėmis.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Miglė
Reklama:

Komentarai (4)


  • per braangus 2016-05-01 22:28

    Per riebus ir brangus
    Gal ir skanu bet
    Nepasoka save žalot tokiu skanumimu


  • inga 2015-11-28 08:51

    Ar tinka tepamasis philadelfijos suris???


  • Dovile 2015-10-01 23:38

    Kiek reikia pieno?


Daugiau receptų